Klaipėdiečius kamuoja peršalimas

Uostamiesčio apskrityje sergamumas gripu ir peršalimo ligomis nemažėja. Praėjusią savaitę Visuomenės sveikatos centro specialistai užregistravo 14 gripo atvejų, tarp jų – dviem vaikams.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistų duomenimis, praėjusią savaitę – gruodžio 11–17 d. – Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis išliko panašus.

Peršalimas kamavo 2 377 gyventojus. Didžiąją dalį – apie 70 proc. – sudarė vaikai. Taip pat užregistruota 14 gripo atvejų, tarp jų – du gripo kamuojami vaikai.

Didžiausias sergamumas šiuo metu fiksuojamas Kretingos rajone, mažiausias – Palangoje. Pažymima, kad Klaipėdos apskrityje praėjusią gruodžio savaitę sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo 11 proc. didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio.

Specialistai įspėja, kad riziką susirgti mažina higiena, todėl gyventojams rekomenduojama reguliariai plauti rankas, nešvariomis rankomis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių žmonių.

Kosint ir čiaudint rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove. Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas, pasirinkti šaltajam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar peršalimu, reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Teigiama, kad pagrindinė gripo profilaktikos priemonė yra skiepai. Skiepytis rekomenduojama kasmet prieš prasidedant gripo epidemijai.

Visuomenės sveikatos specialistų duomenimis, rugsėjo–lapkričio mėnesiais Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose buvo įskiepyta 94,4 proc. sezoninės gripo vakcinos, įsigytos už valstybės lėšas.

Gruodžio 1 d. buvo likę neįskiepyta 516 gripo vakcinos dozių: Klaipėdos mieste – 245, Klaipėdos rajone – 71, Šilutės rajone – 133, Kretingos rajone – 58 ir Palangos mieste – 9.

Valstybės biudžeto lėšomis gali pasiskiepyti asmenys, priklausantys šioms rizikos grupėms: nėščiosios, 65 m. ir vyresni asmenys, gyvenantieji socialinės globos ir slaugos įstaigose, tie, kurie serga lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, ir sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.


Šiame straipsnyje: peršalimasperšalimo ligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lauke 5-6 laipsniai šilumos patalpos visur šildomos ir peršalimo ligos tai gal pusnuogiai vaikšto kad reiki peršalti o gal siaučia virusas ir sergama nuo jo o ne nuo peršalimo ar tarp to yra skirtumas gal kas man paaiškins

kePenis

kePenis portretas
Eikite visi maudytis jūroje ir grūdintis.

RK.

RK. portretas
straipsnyje apie klaipėdiečius nei žodžio....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių