Kodėl savo mitybą naudinga praturtinti avokadu?

Avokadas naudingas širdžiai, jis taip pat padeda kovojantiems su antsvoriu, puoselėja odos elastingumą ir turi kitų sveikatai ir grožiui naudingų savybių. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ kalba gydytojas Alvydas Unikauskas.

Gydytojas teigia, kad avokadas naudingas širdžiai. Didžiąją avokadų dalį sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys. Todėl, jei vietoje mėsos ar lašinių dažniau valgytume avokadus, gautume daugiau sveikųjų, mononesočiųjų riebiųjų rūgščių, tai padėtų sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, kartu padėtų ir širdžiai.

„Avokaduose taip pat yra daug kalio, net trečdaliu daugiau negu bananuose. Kalis taip pat būtinas tinkamai širdies veiklai. Kiti sveikųjų riebalų šaltiniai: riebi žuvis, riešutai“, – kalba A. Unikauskas.

Avokadas taip pat padeda kovojantiems su antsvoriu. Mėginantys jo atsikratyti, turėtų į dienos racioną įtraukti šį produktą. Avokadas padės pasijausti sotesniems, bus suvalgyta ir mažiau kalorijų.

„Didžiausia nauda, kad avokade esantys riebalai yra sveikieji riebalai. Sveikųjų riebalų valgymas padeda sumažinti svorį. Žinau, ką dabar galvoja daug žmonių: kaip gali būti, kad valgome riebalus ir krenta svoris? Kaip tik taip ir yra. Sveikų riebalų valgymas padeda mažinti svorį“, – teigia gydytojas.

Dar viena avokado nauda – jis maitina ir švelnina odą. Tyrime, paskelbtame kosmetikos mokslų žurnale, nustatyta, kad tam tikri avokado junginiai, gali padėti padidinti odos kolageno kiekį, o vitaminai A ir E puoselėja odos grožį, gražina jai prarastą elastingumą ir spindesį. Reikėtų pabrėžti, kad avokadas sudrėkina ir minkština odos epidermį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cepelinai padeda kovojantiems su antsvoriu o ne avokadas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių