Kokias klaidas dažniausiai daro bėgimo treneris?

Skaudančių kelių problema – ne sportuojančių žmonių problema, o neteisingai sportuojančių žmonių problema – pabrėžia sporto medicinos gydytojas Gediminas Tankevičius. Anot jo, entuziastingi bėgimo treneriai neretai skatina sportuoti visus žmonės, o pastarieji, neįvertinę savo galimybių, persistengia ir susiduria su skausmais. Dėl to skatinti reikia atsargiai, pasirenkant tinkamus žodžius.

„Dažniausiai bėgimo treneriai sako – „pirk gerus batelius, aukis ir bėk į lauką“. Iš tikro tie bėgimo treneriai–entuziastai – juos supa sveiki, aktyvūs žmonės, bendraminčiai, jie nepagalvoja, kad jų klauso ir žmonės, turintys kelio problemų, ir vyresnio amžiaus žmonės. Tas receptas netinka visiems“, – sako gydytojas.

G. Tankevičius ragina iš pradžių sportuoti taip, kad neskaudėtų, o vėliau pamažu didinti apsukas ir siekti aukštesnių rezultatų.

Anot gydytojo, bėgimo treneriai, skatindami kitus sportuoti, turėtų pakeisti sąvokas.

„Reikia keisti sąvokas į truputį platesnes: „judėkime, judėkime taip, kad neskaudėtų ir judėkime taip, kad gerėtų sveikata“. Tokie turėtų būti prioritetai“,  – pabrėžia specialistas.


Šiame straipsnyje: bėgimassveikatasporto treneris

NAUJAUSI KOMENTARAI

o , taip

o , taip portretas
Jie labai daznai buna atitruke nuo realiju : neivertina atskiro individo galimybiu ir bando uzvaikyti visus vienodai . Taip , kaip ir nepatyre gydytojai labai daznai neatsizvelgia i individualuma ir kt.. su liga susijusias aplinkybes .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių