Kokie požymiai išduoda magnio trūkumą organizme?

  • Teksto dydis:

Nekreipiate dėmesio į nuolatinį nuovargį ar stresą? Dažną galvos skausmą teisinate prastu miegu? Specialistai skatina susirūpinti. Jų teigimu, tai pirmieji požymiai, kad Jūsų organizme trūksta svarbaus mineralo.

„Pirmieji magnio trūkumo požymiai pasireiškia padidėjusiu jautrumu stresui, dirglumu, galvos skausmu. Daugelis to nesureikšmina, nes paprasčiausiai viską suverčia nuovargiui, blogam miegui. Tačiau nereikėtų šių simptomų vertinti atsainiai. Taip organizmas praneša apie magnio stoką“, – įspėja gydytoja Jūratė Ivanauskienė.

Išvardinti simptomai – ne vieninteliai. Magnio trūkumas dažniausiai pasireiškia ir pasikartojančiu mėšlungiu, širdies ritmo sutrikimais. Siekiant to išvengti, specialistai ragina rinktis produktus, kuriuose yra magnio, o į kasdienę mitybą įtraukti mineralinį vandenį. Mat kasdien organizmui būtinas ne tik maistas – vadinamoji makro mityba, bet ir vanduo – mikro mitybos pagrindas. Pajautus minėtus simptomus, reiktų rinktis didesnės mineralizacijos vandenį – skaityti pagal ant etiketės parašytą ištirpusių mineralinių medžiagų kiekį vandenyje, taip pat ir vandens skonis išduoda jų kiekį – kuo sūresnis, tuo daugiau jame mineralų.

„Daug magnio galima rasti daržovėse, vaisiuose, riešutuose. Natūralus mineralinis vanduo taip pat gali būti naudingas magnio šaltinis, juolab, kad ir pats vanduo yra labai reikalingas organizmui. Renkantis vandenį reiktų atkreipti dėmesį į mineralus, esančius vandenyje, ir ieškoti magnio. Gerdami vandenį, kuriame yra magnio, organizmas ne tik bus atgaivintas ir gaus skysčių, bet ir susigrąžins reikalingus mineralus“, – pasakoja gydytoja.

Pasak specialisytės, magnis – vienas iš svarbiausių mikroelementų, gerinančių nervų bei kraujotakos veiklą. Taip pat magnis stiprina ir kaulų struktūrą, padeda sureguliuoti širdies ritmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir man meslungis traukia kojas .nors magni sugeriau .Cia gali buti venu varikoze ,reiks pasitikrint .

aiskauda

aiskauda portretas
jei tirpsta kojos, reik stebėt kad visai neištirptu.

AS

AS portretas
Magnio ir kalio norma,o meslungis traukia kojas.Ka daryti ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių