Kokliušas – visame pasaulyje paplitusi infekcija

  • Teksto dydis:

Panevėžio visuomenės sveikatos centras praneša, kad šiais metais Panevėžio apskrityje užregistruotas jau antras kokliušo atvejis. Kovo mėnesį Kupiškio r. šia liga susirgo 6 mėnesių kūdikis, kuris dėl kontraindikacijų nebuvo skiepytas.

Liepos mėnesį užregistruotas antras kokliušo atvejis Panevėžio mieste. Šia liga susirgo 53 metų moteris, kuri nebuvo skiepyta kokliušo vakcina. Daugiau susirgimo atvejų židinyje nebuvo registruota.

Centro specialistai primena, kad kokliušas yra ūmi infekcinė liga, plintanti oro lašeliniu būdu. Kokliušą sukelia B. Pertussis, kuri kolonizuojasi viršutinių kvėpavimo takų gleivinėje ir pradeda skirti toksinus, sukeliančius gleivinės uždegimą. Šia liga užsikrečiama nuo sergančiojo kokliušu arba sukėlėjo nešiotojo. Kokliušo bakterijos su kvėpavimo takų sekretu išplinta ne didesniu kaip 2-3 metrų atstumu. Užsikrečia tik artimai bendraujantys asmenys, tačiau kokliušas yra itin užkrečiama infekcija.

Kokliušo inkubacinis periodas trunka 5-21 dieną (dažniausiai 7-10 d.), bet gali užsitęsti iki 42 dienų. Liga vystosi laipsniškai vis stiprėjant simptomams, būdingi bendri peršalimo simptomai, kosulio priepuoliai, sukeliantys vėmimą ar net kvėpavimo sustojimą.

Siekiant veiksmingai ir saugiai valdyti sergamumą kokliušu, svarbi yra vakcinacija. Pagal Kalendorių, nuo kokliušo pirmaisiais gyvenimo metais skiepijama 3 kartus (2, 4 ir 6 mėn. kūdikiai). Vėliau vakcinacija atliekama antraisiais gyvenimo metais (18 mėn.) ir prieš mokyklą (6-7 m.). Lietuvoje vaikai skiepijami kombinuota difterijos, stabligės, kokliušo vakcina.


Šiame straipsnyje: kokliušassveikataskiepai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virusai

Virusai portretas
Butent skiepai mutuoja virusus,kurie tampa monstrais,ir visos baisios infekcijos,butent atsirado vakcinu deka,kol per vakcinas nuslyuos daugybe zmoniu. Vistu,kiauliu marai taip vadinami,taui irgi vakcinu mutaciju deka,nes gyvunams taip pat kisa vakcinas,o zmones tokius gyvunus valgo. Baisu,ka su zmonemis isdarineja dabartine pseudo medicina ir valdzios palaiminta. Daktarai kisantys vakcinas tai teroristai baltais chalatais.

Skiepai

Skiepai portretas
Skiepai uzkonservuoja virusa,kuris vis plinta i aplinka ir smogia po keliu net metu tam nesiotojui. JAV numirusi mergina nuo tymu,kai daktarai reke,kad reikia visus skiepyti nuo tyumu,nepasake samoningai svarbiausio,kad ta mergina nuo vaikystes buvo skiepyta visomis tymu vakcinomis ir imunitetas naturalus del to jos buvo sunaikintas,o tymu virusas isliko,o suaugusiai susirgti lemtinga daznai.

Kokliusas

Kokliusas portretas
Ir butent kokliusas plinta per vakcinuotus,ne tik jie patys serga,bet meto virusa per ismatas i aplinjka,nuo ko suserga ir aplinkiniai. Tai irode JAV mokslininkai.Nes kuo daugiau nuo kokliuso skiepyja,tuo daugiau kokliuso atveju.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių