Kovą Lietuvoje registruoti trys tymų atvejai

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, kovo mėnesį Lietuvoje užregistruoti trys tymų atvejai.

Kaip praneša ULAC, vienas atvejis - įvežtinis, kiti du yra epidemiologiškai susiję. Visi susirgę asmenys yra virš 30 metų amžiaus, neskiepyti arba skiepyti tik viena vakcinos doze.
Iš viso šalyje šiemet registruota 11 tymų atvejų.

Tymų  infekcijos šaltinis – sergantis žmogus. Iš infekuoto asmens tymų  virusas išsiskiria per kvėpavimo takus, pradedant pirmomis ligos dienomis, iš viso 4-7 dienas. Pagrindinis perdavimo būdas – oro lašelinis. Tymams imlūs yra ir vaikai, ir suaugusieji.

Tymai iki šiol yra viena dažniausių mirčių priežasčių tarp visų vakcinomis kontroliuojamų ligų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pudrinimas

Pudrinimas portretas
Ar dar neuztenka kaip farmacijos su medikais pudrina zmonems smegenis?Juk visi zino,kad farmacijos moka didziausius pinigus medikams,kad prakistu skiepus,uztai atsidekodami jiems uz kysius kelioniu ir dovanu pavidale,medika skiedzia mela ir kisa per prievarta skiepus. Ne del vaiku sveikatos,bet del pilnos kisenes. Vaikai yra tik priemone medikams-farmacijoms uzdirbti.

Melas

Melas portretas
Tikrai issniukstinekite kiek numirsta dabar nuo tymu ir pamatysite,kad 0.Taigi,kaip visada medikai varo mela,kad vaikus skiepytu,ir krautu turtus farmacijoms. Reikia dziaugtis kad vaikas perserga tymais,visi prasirgome,ir nieko baisaus,uztai imuniteta visam gyvenimui igijome. Skiepyti nuo tymu net po kelis kartus vaikai suserga budami suauge,o tada tai Dieve padek. Nuspreskite patys ar vakcinu sunaikintas imunitetas ar naturaliai igytas imunitetas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių