Krūtų didinimas: ko geidžia skirtingo amžiaus moterys?

  • Teksto dydis:

Krūtų estetinės operacijos daugelį metų išlieka tarp populiariausiųjų.

Nepaisant to, jos vis dar dažnai siejamos su ekstremaliais formų pokyčiais ir perdėtu dėmesiu išvaizdai. Specialistai pastebi, kad natūralumo tendencijos persikėlė ir į plastinę chirurgiją: vis daugiau moterų domisi ir pakėlimo be implantų ar jų mažinimo operacijomis, krūtų asimetrijos korekcijomis, rašoma pranešime spaudai.

Pasak plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Simono Kaupo, poreikiai kūno pokyčiams pirmiausia priklauso nuo moters amžiaus ir kintančių proporcijų ar net sveikatos problemų. Tad kaip keičiasi poreikiai operacijai skirtingais amžiaus tarpsniais ir ką reikia žinoti prieš jai ryžtantis?

20–30 m.: svarbiausia – dydis?

Ankstyvame amžiuje savo krūtų dydžiu ar forma nėra patenkintos daugybė moterų. Tačiau kūnui bręstant, keičiantis, kinta ir krūtinės dydis bei forma, todėl estetinės operacijos atliekamos sulaukus pilnametystės, kai kūnas yra susiformavęs.

Pasak gydytojo S. Kaupo, šiame amžiaus tarpsnyje populiariausia krūtų estetinė operacija – didinimas implantais.

„Ruošiantis krūtų didinimo operacijai, labai svarbu būti įsitikinus, kad to nori, nuoširdžiai pasikalbėti su plastikos chirurgu apie kamuojančius klausimus ir apsispręsti dėl krūtinės dydžio, formos ir kitų niuansų. Apsisprendimas tobulinti krūtis chirurginėmis priemonėmis turi būti brandus ir tvirtas. Pacientė turi aiškiai žinoti, ko nori, ir nepamiršti, kad norus apriboja kūno anatomija“, – pabrėžia chirurgas.

Būtina su chirurgu aptarti būdus, kaip tinkamai didinti krūtinę, kad implantai netrukdytų būsimo kūdikio maitinimui krūtimi, neiškraipytų kūno proporcijų.

Kita populiari operacija, atliekama šios amžiaus grupės moterims, yra krūtų asimetrijos korekcija. „Dažniausiai ja taisoma įgimta patologija, pvz., Polando sindromas, kai dėl krūtinės raumenų aplazijos, abi krūtys yra nesimetriškos – viena gerokai didesnė už kitą ar apskritai neišsivysčiusi. Tokiu atveju atliekamos kombinuotos krūtų simetrizacijos operacijos, neretai susidedančios iš kelių etapų – krūtų pakėlimo ir jų suvienodinimo implantais arba savu riebaliniu audiniu“, – pasakoja chirurgas.

Jei krūtinės išvaizda neduoda ramybės, palankiausias metas planuoti operaciją – sulaukus trisdešimties ir daugiau.

Krūtų estetinės operacijos jauname amžiuje turi vieną didelį privalumą – tokio amžiaus pacienčių sveikata yra labai gera, todėl pooperacinis gijimo periodas, tikėtina, bus trumpesnis ir lengvesnis, mažesnė komplikacijų tikimybė.

30–40 m.: tinkamiausias metas planuoti pokyčius

Plastikos chirurgo S. Kaupo teigimu, vis dėlto jei krūtinės išvaizda neduoda ramybės, palankiausias metas planuoti operaciją – sulaukus trisdešimties ir daugiau. Pirma, tokio amžiaus moterys pasižymi stipria sveikata, gyvena aktyviai, todėl tikėtina, kad pooperacinis gijimo periodas praeis be komplikacijų. Antra, jos jau puikiai žino, ko nori, todėl apsisprendimas gražinti krūtinę yra apgalvotas ir brandus. Trečia priežastis – finansinė: dažniausia pacientės jau yra pajėgios savarankiškai padengti operacijos išlaidas be bankų ar kredito bendrovių. Tad didžioji dalis operacijai besiryžtančių moterų yra būtent 30–40 m. amžiaus.

„Tarp šio amžiaus moterų populiariausia krūtų estetinė operacija yra krūtų pakėlimas, dažnai kartu su krūtų implantais. Tokiu metodu atliekama krūtų, dažniausiai pakeitusių formą po nėštumo bei maitinimo, korekcija“, – pasakoja „Perfectus clinica“ gydytojas.

40–50 m.: grąžinti pakitusias formas

40-ies ir vyresnės moterys paprastai jau būna susilaukusios vaikų, todėl atliekant operaciją nebūtina atsižvelgti į maitinimo krūtimi poreikį. Kita vertus, būtent dėl maitinimo krūtimi tokio amžiaus moterys dažnai ir kreipiasi į plastikos chirurgus dėl gerokai pakitusios formos – po maitinimo nukarusių, sumažėjusių krūtų. Tam, žinoma, įtakos turi ir amžius.

„45 m. ir vyresnių moterų amžiaus grupėje populiariausios operacijos yra krūtų pakėlimas ir krūtų mažinimas. Moterys, turinčios vadinamąsias gigantines krūtis, dažnai skundžiasi nugaros skausmais, joms sunku parinkti liemenėlę, krūtys atrodo neestetiškai. Krūtų mažinimo operacija suteikia galimybes išspręsti minėtas problemas“, – sako plastikos chirurgas.

Simonas Kaupas/asmeninio arch. nuotr.

Tačiau ir šiame amžiuje krūtų didinimo operacija išlieka populiari. Operacijos metu krūtys ne tik padidinamos, bet ir pakeliamos. Šio amžiaus moterys, vedamos noro stipriai patobulinti savo išvaizdą, dažnai ryžtasi ir liposakcijai – riebalų nusiurbimui nuo pilvo ir šlaunų operacijoms.

Nuo 50 m.: išvaizdos pokyčiams ryžtasi vis dažniau

Nors tokio amžiaus moterų, nusprendusių pasididinti krūtinę, yra mažuma, tačiau kasmet jų daugėja, pastebi gydytojas S. Kaupas. Moterys pradeda suprasti, kad po 50-ies gyvenimas nesustoja, galima ir toliau juo džiaugtis, tobulėti ir gyventi visavertį gyvenimą. Jei moteris nerūko ir neserga jokiomis ligomis, kurios galėtų turėti įtakos pooperaciniam gijimo periodui, nėra jokių kliūčių operacijai.

„Jei moteris jaučia, kad krūtų estetinė operacija padės jai labiau save pamilti, geriau jaustis ir pasitikėti savimi, nei amžius, nei aplinkinių nuomonė neturėtų daryti įtakos jos apsisprendimui“,– reziumuoja plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Moterų kvailumui nėra jokių ribų. Iš jo ir uždirbami labai dideli pinigai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių