Profesionalūs treneriai: bėgimas ir įkrauna, ir gydo

  • Teksto dydis:

Bėgimas įkrauna. Bėgimas gydo. Bėgimas ramina. Bėgant dirba pagrindiniai kūno raumenys, gerėja kraujotaka, sąnarių ir kaulų būklė, stiprinama širdis, greitėja medžiagų apykaita, gerėja miego kokybė ir psichinė žmogaus sveikata. Taip 

Bėgti gali kiekvienas, bet kodėl daugumai pradedančiųjų tai atrodo tokia sunki ir kankinanti veikla? Specialistai žino atsakymą. Anot jų, daugelis bėgančiųjų pamiršta, kad svarbiausia atstumą įveikti ne kuo greičiau, o išmokti  bėgti kuo lėčiau. Tik išmokus taisyklingai bėgti, žmogus pajaus visą sporto galią ir naudą sveikatai. Taisyklingas bėgimas apima ne vien bėgimo techniką, kvėpavimą ar tempą. Jis, anot profesionalų, prasideda nuo tinkamo fizinio pasiruošimo.

 

Komandos „I RUN LT“  tikslas – padėti žmonėms pamilti sportą ir siekti ilgalaikių bei užtikrintų rezultatų, o ne įvykdyti užsibrėžtus trumpalaikius tikslus. Grupinėse treniruotėse, kurias veda profesionalūs treneriai Eglė Sakalaitė ir Aurimas Skinulis, sportas neprimins kančios, o taps linksmu iššūkiu: lavės jėga, ištvermė, greitis, lankstumas, koordinacija ir t.t. Specialistai primena, kad lauke arba sporto salėje vykstančių treniruočių metu kiekvienas galės pamiršti savo metus ir nesibaiminti, jog sporte žengia pirmuosius žingsnius. Treniruočių metu džiaugsmą atras ir profesionalus atletas.

E. Sakalaitė: 15 m. stažą Taekwondo ir 5 m. stažą bokso sporto šakose turinti sportininkė, daugkartinė Taekwondo Lietuvos, Baltijos šalių ir tarptautinių čempionatų nugalėtoja ir prizininkė, Europos čempionato dalyvė, 2004 metais apgynusi juodąjį diržą (1 DAN), nuolatinė sporto stovyklų ir seminarų dalyvė, trenerė ir bėgimo entuziastė, 2016 metais tapusi Lietuvos pusės maratono distancijos čempionato Nidoje 1-os vietos nugalėtoja.

A. Skinulis: 16 metų profesionalo stažą turintis vidutinių ir ilgųjų nuotolių bėgikas. Daugkartinis Lietuvos čempionas ir prizininkas. 2016 m. Lietuvos maratono čempionas, 2015 m. ir 2014 m. Kauno maratono čempionas.

Treneriai žada ne tik puikią savijautą, geras emocijas, bet ir individualiai pritaikytą treniruočių intensyvumą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių