Lietuvą jau pasiekė sezoninio gripo vakcina

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) informuoja, kad 2016–2017 metų gripo sezonui skirta vakcina ,,Influvac“, įsigyta už valstybės lėšas, rizikos grupių skiepijimui jau pristatyta į Lietuvą.

Pasaulio sveikatos organizacija ypatingai rekomenduoja pasiskiepyti šiems rizikos grupių asmenims:

65 metų ir vyresniems asmenims; nėščiosioms; asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais; sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

ULAC duomenimis, Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos 2016–2017 metų gripo sezonui nupirko 110 tūkst. dozių vakcinos. Rugsėjo 23 dieną į Lietuvą įvežta 60 tūkst. dozių, o likusį kiekį – 50 tūkst. – planuojama įvežti šių metų spalio 3–7 dienomis.

Nuo rugsėjo 26 dienos vakcina pristatoma į Asmens sveikatos priežiūros įstaigas (ASPĮ). Šią savaitę planuojama pristatyti gripo vakciną į Vilniaus miesto ir rajono,  Kauno, Marijampolės, Panevėžio, Ukmergės, Šiaulių, Akmenės, Naujosios Akmenės, Biržų, Pasvalio ASPĮ.

ASPĮ sąrašą ir planuojamų paskiepyti asmenų skaičių 2016–2017 metais galite rasite čia.

Gyventojai, priklausantys rizikos grupėms ir norintys pasiskiepyti, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių