Lietuvoje startavo akcija „Baciloms – NE!“

  • Teksto dydis:

Vasario mėnesį Lietuvoje startavo akcija „Baciloms – NE!“.

Akcijos tikslas – raginti visuomenę sirgti atsakingai. Pirmoji akcija jau įvyko Prienuose, laukiama prisijungiant ir Panevėžio, Vilkaviškio, Vilniaus ir kitų miestų bei miestelių, rašoma organizatorių pranešime.

„Akcijos idėja kilo iš paprasto žmogiško susirūpinimo. Pastebėjau, kad Prienuose žmonėms šiuo klausimu  visgi trūksta sąmoningumo. Todėl ir gimė tokia prevencinė akcija, kurios tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į neatsakingą sirgimą. Kaukės dėvėjimas yra vienas iš momentų, tačiau nuo kažko pradėti reikia,“ – teigia akcijos iniciatorė Roberta Ažukaitė-Zacharevičienė.

Akcijos tikslas yra kviesti būti sąmoningais piliečiais ir sirgti namuose, o esant būtinybei išėjus į miestą ar kitą atvirą erdvę dėvėti apsauginę kaukę. Akcijos organizatoriai ragina apsaugines kaukes užsidėti ir laukiant eilėje pas gydytoją. „Juk nežinai, galbūt šalia tavęs sėdi sveikas vaikas, senjoras ar nėščia moteris. Būk sąmoningas - saugok save ir aplinkinius!, – ragina organizatoriai. – Mūsų šalyje šiais metais gripas yra itin pavojingas. Nors atrodo, kad epidemijos banga atslūgsta, tačiau pasigirsta atvejų, kurie itin sukrečia, o juk medikai nuolat kartoja, kad laiku pradėjus gydytis buvo galima blogų padarinių ir išvengti.“

Akcijos sumanytojai R. Ažukaitė-Zacharevičienė, Mantvydas Prekevičius ir Violeta Didikė skatina ir kviečia visuomenę sirgti atsakingai, ir pastebėjus aplinkoje sergančius kolegas, draugus sudrausminti dėl neatsakingo požiūrio į sveikatą ir raginti kuo greičiau pradėti gydytis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Super akcija. Tik va problema, mūsų žmonės labai neatsakingi, duok pastebėjimą, kad sergi, kad neik prie žmonių, tai piršta pasukioja, ir sako reik su galvą susitvarkyti. Žodžiu pas mus sveiki saugosi, užsideda kaukes, o ne sergantieji.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių