Minčių galia: aktyvina gydančiąją energetiką ir suteikia laimės

Tarptautinė labirintų organizacija kaunietę Rūtą Janulevičienę paskyrė regionine Europos ambasadore Lietuvai. Kas ta labirintų organizacija? Kas ta moteris – Reiki Mercar, Karuna meistrė mokytoja, psichodramos praktikė?

Be arogancijos

"R. Janulevičienė yra baigusi biznio administravimo bakalauro studijas Kauno technologijos universitete ir įgijusi tarptautinės ekonomikos ir verslo administravimo magistro laipsnį Aalborgo universitete Danijoje. Turi daugiau nei dešimties metų patirtį projektų rengimo, įgyvendinimo srityje socialinės atskirties grupėms: nuteistiesiems, neįgaliesiems, asmenims, priklausomiems nuo narkotikų, alkoholio ir kitų svaigiųjų medžiagų", – randu informacijos lobyne – internete.

Susisiekus telefonu atsiliepia švelnus balsas. Susitikus – jauna, trapi, miela moteris be jokio išdidumo, juolab arogancijos, kurios širdies kertelėje netgi tikėjausi. Juk tai pasaulio mačiusi, Jungtinių Tautų programų eksperte dirbusi specialistė, galinti didžiuotis pripažinimu tarp kolegų iš užsienio šalių.

Beje, kolegos – ne tik ekonomistai, verslo administratoriai, bet ir labirintų ekspertai. R. Janulevičienė – ir šios profesijos atstovė, ji – reiki meistrė.

"Japoniškas žodis "reiki" reiškia dvasinės gyvybės jėgą. Reiki – energinis gydymas rankų prisilietimu, skirtas dvasiniam, fiziniam tobulėjimui bei psichinei, emocinei ir fizinei žmogaus sveikatai sugrąžinti", – paaiškina R.Janulevičienė.

Laimės ir prasmės paieškos

Kas žmogų daro laimingą? Kaip kurti šiltus tarpusavio santykius, mylint save, kaip išsilaisvinti iš negatyvių emocijų? Kaip pasiekti gyvenimo tikslus?

Kai nuteistasis, atlikęs bausmę, sėkmingai integruojasi į gyvenimą, man tai didžiausias atpildas už darbą.

Atsakymus į šiuos klausimus Rūta jau seniai atrado reiki filosofijoje, kuria susidomėjo prieš septynerius metus ir mokėsi pas garsiąją reiki meistrę Olgą Potiomkiną Estijoje, Taline.

Šiandien kaunietė R. Janulevičienė švyti, nors, oi, kiek visokio blogio yra išgyvenusi. Tačiau atrodo, kad ją nuolat lydėjo sėkmė. Dar studijų metais Rūta stažavosi Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke, Ženevoje. Stažuočių metu jai teko organizuoti aukšto lygio susitikimus sveikatos, socialinės srities ir švietimo srityse, prisidėti rengiant Tarptautinio valiutos fondo susitikimus.

Baigusi studijas, R. Janulevičienė dirbo Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikaltimų projekto biure Baltijos šalims ir Jungtinių Tautų vystymo programoje Lietuvoje, Kalėjimų departamente.

"Kai nuteistasis, atlikęs bausmę, sėkmingai integruojasi į gyvenimą, man tai didžiausias atpildas už darbą", – R.Janulevičienės kurtais projektais pasinaudoję žmonės jai skambina ir pasakoja susiradę darbą, nusipirkę televizorių ar skalbyklę, ir tai specialistę itin džiugina. Labiau nei asmeninė sėkmė.

Nuo kūrybos iki praktikos

R. Janulevičienės labirintas Kauno rajone, Girionyse, yra vienas iš dviejų pasaulyje, sukurtas iš upės akmenų.

"Šių laikų mokslininkai linkę manyti, kad vaikščiojimas energiniais labirintais teigiamai veikia žmogaus smegenis. Staigiai pasisukus 180 laipsnių kampu, vienas smegenų pusrutulis persijungia į kitą, ir kol visas labirintas išvaikštomas, šis procesas įvyksta daug kartų. Tokiu būdu smegenys per trumpą laiką labai stipriai dirba ir tampa įmanomi įvairiausių gabumų pasireiškimai, energijos antplūdis, gaunami atsakymai į kankinančius klausimus. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl tikima, kad labirintai daro stebuklus ir keičia žmonių gyvenimą", – aiškina R. Janulevičienė.

Šiuo metu Vadybos ir psichologijos institute projektų vadove dirbanti specialistė randa laiko vesti labirinte užsiėmimus ir mokymus visiems, kuriuos domina šis dvasinės jėgos kelias.

"Jau septyneri metai užsiimu šia veikla, praktiniuose seminaruose dalyviai turi galimybę išbandyti ir spręsti praktines užduotis labirinte. Seminarų klausytojais dažnai būna medikai", – sako R. Janulevičienė ir pateikia vieną pavyzdį.

Prieš dvejus metus Klaipėdos universitete buvo atliktas mokslinis tyrimas: vertinta sunkiai sergančiųjų išsėtine skleroze fizinė ir psichologinė sveikata, taikant dešimt reiki seansų su meditacija ir dešimt kineziterapijos užsiėmimų.

Išsėtinė sklerozė yra lėtinė nepagydoma liga, kuri pažeidžia centrinę nervų sistemą – galvos ir nugaros smegenis. Ankstyvas jos diagnozavimas ir tinkamas gydymas sulėtina ligos progresavimą. Priešingu atveju ji sukelia daug kančių ir per trumpą laiką jauną žmogų, o ši liga dažniausiai susergama 20–40 metų, paverčia visiškai neįgaliu.

Tyrimas patvirtino

Klaipėdos universiteto profesorė Julija Andrejeva su grupe studentų tyrė 28 išsėtine skleroze sergančius ligonius. Jiems per šešias savaites buvo skirta 140 kineziterapijos užsiėmimų ir reiki seansų su meditacija.

Pagal specialias skales vertinta pacientų pusiausvyra, patiriamas skausmas, nuovargis, raumenų jėga. Visų tiriamųjų šios būklės reikšmingai pagerėjo po kineziterapijos užsiėmimų ir reiki kurso su meditacijomis.

"Skausmui įvertinti naudota vizualinių analogų skalė. Tiriamiesiems, kurie jautė skausmą iki reiki seansų su meditacijomis, po jų skausmas sumažėjo ar visai išnyko. Raumenų jėga buvo vertinama pagal Lovett skalę. Po seansų visų tiriamųjų kojų raumenų jėga pastebimai padidėjo: su didesne jėga buvo lenkiama, tiesiama, atitraukiama ir pritraukiama šlaunis, lenkiama bei tiesiama blauzda ir pėda. Ėjimo greitis ir pusiausvyra taip pat reikšmingai pagerėjo", – džiaugiasi R. Janulevičienė.

Viena tyrime dalyvavusi moteris į septintą kineziterapijos užsiėmimą ir reiki seansą su meditacija atvyko remdamasi į vaikštynę, kuri jai pakeitė neįgaliojo vežimėlį. Kita tiriamoji nusprendė mokytis ir įgijo reiki gydovo kvalifikaciją, skirta gydytis pačiam ir padėti savo artimiesiems.

R. Janulevičienė priduria išsėtine skleroze sergančiai vilnietei jos namuose periodiškai vedanti reiki seansus. Moteris serga daugiau nei 20 metų ir neseniai patyrė reiki stebuklą – ji gali paeiti be vaikštynės.

Dar anksčiau reiki efektyvumą patvirtino 2002 m. Jungtinėje Karalystėje atliktas tyrimas su trylika savanorių, sergančių išsėtine skleroze. Jiems taip pat labai sumažėjo skausmo, vaikščiojimo, šlapimo nelaikymo ir tuštinimosi problemų, letarginio miego, depresijos ir kitų negalavimų simptomų.

Vietoj raminamųjų vaistų

Mokslininkai, tyrinėję reiki, teigia, kad, užsiimant šia praktika, jos seanso metu smegenų pusrutuliai ne tik pradeda dirbti sinchroniškai alfa (8–13 Hz) bangoms, bet ir pradeda pulsuoti unisonu su žemės magnetiniu lauku. Jis reiki praktikuojančiųjų rankose mažiausiai tūkstantį kartų viršija normą.

Mokslų daktaras Robertas Beckeris aiškina, kad vadinamosios smegenų bangos keliauja visu kūnu per periferinę nervų sistemą. Vykstant seansui, šios bangos pradeda pulsuoti praktikuojančiųjų smegenų gumbure ir kaupia energiją, kuri pasklinda po visą kūną, įskaitant ir rankas.

Ji negali žmogui pakenkti, neleidžia nei siųsti, nei linkėti nieko blogo, bet gali būti raktu gydant karmines ligas, susijusias su giminės psichologinėmis traumomis.

Nepriklausomi medicininiai tyrimai parodė, kad toks dažnių spektras stimuliuoja organizmo gijimą: 2 Hz skatina nervų regeneraciją, 7 Hz – kaulų augimą, 10 Hz – sąnarių atsinaujinimą bei 15 Hz – kapiliarų formavimasį. Alfa, transo būsenos ir negilaus miego bangos kyla užsimerkus, atsipalaidavus, nusiraminus. Šiai būsenai būdinga gera savijauta, ramus ir sklandus mąstymas, gera nuotaika. Alfa bangas generuoja sveikas organizmas. Esant sumažėjusiam jų aktyvumui, atsiranda streso, susirūpinimo požymių, smegenų veiklos sutrikimų ir ligų indikacijų. Argi tai ne geriau už raminamuosius vaistus?

"Reiki mažina stresą, nerimą, skausmą, mieguistumą, išlaisvina iš negatyvių emocijų ir įtampos, nuovargio ir depresijos, subalansuoja subtiliųjų kūnų energijas – žmogaus aurą", – R.Janulevičienė pabrėžia, kad reiki galima taikyti vieną arba kartu su gydytojų paskirtu gydymu, bet tai jokiu būdu nėra jo alternatyva.

Reiki meistrė priduria, kad tai holistinio gydymo sistema, nepagrįsta jokiais religiniais įsitikinimais, įtaiga, hipnoze ar psichotechnika.

"Ji negali žmogui pakenkti, neleidžia nei siųsti, nei linkėti nieko blogo, bet gali būti raktu gydant karmines ligas, susijusias su giminės psichologinėmis traumomis", – pabrėžia reiki specialistė.

Gyventi ne sau

Tamsiaplaukei skaisčiaveidei R. Janulevičienei – 43-eji.

"Visi nustemba, kai sužino, kiek man metų", – nusijuokia tikrai perpus jaunesnė atrodanti moteris.

Jos sūnui jau 21-i. O galėjo nei jo, nei jos nebūti. Buvo likę vos du mėnesiai iki gimdymo, kai Rūta patyrė klinikinę mirtį.

"Kai grįžti iš anapus, pradedi galvoti, kad reikia gyventi ir dirbti ne tik sau, bet ir kitiems", – R. Janulevičienė trumpam grįžta į praeitį ir ištakas, kodėl ji susidomėjo reiki.

Tačiau tai sieja ne su savimi. Gyvendama Danijoje Rūta matė, kiek daug dėmesio skiriama neįgaliųjų integracijai.

"Net ir labai sunkūs ligoniai restoranuose švenčia gimtadienius, lankosi koncertuose. Tai man padarė labai didelį įspūdį. Noriu, kad ir Lietuvoje taip būtų", – Rūta integracijos projektus kuria neįgaliesiems, nuteistiesiems, kitiems atskirtiesiems, kad jie, anot specialistės, neklaidžiotų gyvenimo kemsynuose.

"Reiki atsirado, kai ieškojau, kaip padėti sau", – R. Janulevičienė po klinikinės mirties ir sėkmingo gimdymo su mokytojų pagalba atrado energinius centrus, universalią visatos energiją.

Moteris sako, kad visa tai turime kiekvienas, tik nemokame atrasti. Kodėl intuityviai dedame ranką ant skaudamos kūno vietos? Gydanti energija, aiškina R.Janulevičienė, yra įdiegta į mūsų genetinį kodą ir, esant poreikiui, ja malšiname skausmą, net negalvodami, kad taip aktyvuojame tos energijos formulę.

Mintis buvo stipresnė

R. Janulevičienė skausmą malšina reiki seansais. Gali jį atlikti net ir viešoje vietoje, kelionėje ar ten, kur nėra galimybių žmogų paguldyti ant masažinio stalo.

"Skausmą malšina elektromagnetinė energija, reiki efektyvumas priklauso nuo vibracijos. Jei žmogus kalba tam tikras mantras, stengiasi gauti energijos iš gamtos, sportuoja, medituoja – jis atsiveria visatai ir sustiprina savo bioenergiją", – įvairiuose leidiniuose šias išvadas yra atradusi ir gyvenime patikrinusi R. Janulevičienė.

Tai itin paranku labirintuose, kai juo einantysis patiria netikėtų atradimų, o reiki meistras juos įvertina ir pataria, kaip panaudoti sielos ir kūno sveikimui.

Ko gero, Rūta turėjo stiprių prigimtinių energinių savybių, kurios leido jai toje baisioje autoavarijoje, po kurios patyrė klinikinę mirtį, išgyventi. Mintis, išvydus kliūtį kelyje, kad nepamačiusi savo kūdikio ji mirti negali, buvo stipresnė už mirtį.

Rūta kas vakarą dėkoja likimui ne už turtus, o už artimuosius.

"Žmonės gyvena praeitimi ir ateitimi, o reikia gyventi čia ir dabar, nes rytojaus gali nebūti", – sako laiminga besijaučianti R.Janulevičienė, dėkojanti Lietuvos soroptimisčių klubų sąjungai, kurios nare ji yra, Lietuvos "Porsche" klubui, advokatų kontorai "Marcinkevičius ir partneriai", "Terra IT" bendrovei ir kitiems rėmėjams, kurių dėka ji jau įsigijo bilietą kelionei į JAV skaityti unikalų pranešimą, garsinti Lietuvą ir parvežti į ją naujų žinių apie dvasinę stiprybę.

Istorija ir patarimai

Mikao Usui pradėjo vystyti reiki XIX a. pradžioje Japonijoje. Jis tvirtino gavęs galimybę gydyti žmones po energijos išsekimo.

Nuo tada, kaip teigiama, reiki galia kitiems žmonėms perduodama iniciacijų metu, kai reiki meistras ir mokytojas suaktyvina mokinio čakras, kad pro jas tekėtų daugiau reiki energijos.

Pastaruoju metu populiarėja netradicinės iniciacijos per atstumą. M.Usui teigė pirmąsias žinias apie reiki gavęs perskaitęs senuosius tibetiečių raštus, kildinamus prieš 2 500 metų.

M. Usui rekomendavo laikytis penkių dvasinių principų:

1. Aš esu be pykčio.

2. Aš esu ramus.

3. Aš esu dėkingas.

4. Aš esu sąžiningas.

5. Aš myliu visus aplinkinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Įdomu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių