Mirtinai sergančio mažylio tėvai pralaimėjo teisinę kovą dėl jo gyvybės palaikymo

  • Teksto dydis:

Mirtinai sergančio britų mažylio tėvai penktadienį pralaimėjo teisinę kovą, kad gydytojai neišjungtų jų sūnaus gyvybę palaikančių aparatų, nors paramą berniukui išreiškė net popiežius Pranciškus.

Tomas Evansas ir Kate James (Keit Džeims) kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, kad šis peržiūrėtų bylą ir užginčytų žemesnės instancijos teismų sprendimą leisti Liverpulio ligoninės gydytojams išjungti medicininį ventiliatorių, prie kurio yra prijungtas metų ir 11 mėnesių amžiaus Alfie Evansas (Olfis Evansas).

Berniukas jau daugiau nei metus yra komos būklės. Dėl retos neurologinės degenaracijos mažylis kvėpuoja tik prijungtas prie medicininio ventiliatoriaus.

Mažylio tėvai nori išvežti savo sūnų gydyti į Romos ligoninę. Praėjusią savaitę prie Liverpulio ligoninės susirinko šimtai protestuotojų, A. Evanso tėvui paprašius britų medikų išleisti jo sūnų.

T. Evansas trečiadienį dalyvavo popiežiaus visuotinėje audiencijoje Vatikane. Kiek vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ vyras žadėjo „išsaugoti savo sūnų“.

Per audienciją popiežius Pranciškus priminė mažylio Alfie'o ir Vincento Lambert'o (Vinsento Lambero) atvejus. Pastarojo tėvai taip pat kovoja prieš teismo sprendimą atjungti jo gyvybę palaikančią aparatūrą Prancūzijoje.

„Norėčiau dar kartą atkreipti dėmesį į Vincentą Lambert'ą ir mažąjį Alfie Evansą“, – sakė Pranciškus.

„Norėčiau pakartoti ir griežtai patvirtinti, kad vienintelis gyvybės šeimininkas nuo jos pradžios iki natūralios pabaigos yra Dievas, o mūsų pareiga yra daryti viską, kad apsaugotume tą gyvybę“, – kalbėjo pontifikas.

Popiežius apie A. Evansą yra kalbėjęs ir anksčiau šį mėnesį.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad gali būti padaryta viskas, kas yra reikalinga, kad mažasis Alfie Evansas būtų lydimas su užuojauta, o gilios jo tėvų kančios būtų išgirstos“, – rašė pontifikas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Meldžiuosi už Alfie, jo šeimą ir visus, kurie yra susiję“, – pridūrė jis.

JK Aukštasis Teismas vasarį nusprendė, kad medikai gali nutraukti Alfie gydymą. Tokį teismo sprendimą dar patvirtino Apeliacinis teismas bei Aukščiausiasis Teismas.

A. Evanso tėvai vėliau kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą, tačiau jo teisėjai bylą atmetė.

Berniukas ligoninėje guli nuo 2016 metų gruodžio.

Prie socialiniame tinkle „Facebook“ pradėtos kampanijos už mažylio gyvybės palaikymą prisijungė daugiau nei 125 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių