Nuolatos jaučiate alkį – išeitis labai paprasta

  • Teksto dydis:

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad sotumo jausmas iš tikrųjų padeda deginti riebalus, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. O jei nuolatos jaučiate alkį, pravers keletas produktų.

„Alkį slopinančių tilakoidų ypač gausu špinatų lapuose. Švedijos universiteto mokslininkai pataria juos valgyti ryte prieš pusryčius. Sumažėja alkis, mažiau suvalgoma maisto, o rezultatas – krintantis svoris“, – sako A. Unikauskas.

Kitas patarimas – per pietus į salotų lėkštę įmaišyti paprasčiausių žirnių, pataria medikas.

„Viename puodelyje žirnių yra net 7 gramai alkį malšinančių skaidulų ir 8 gramai raumenų tonusą palaikančių baltymų“, – aiškina jis.

O kad iš organizmo išvalytumėte nereikalingus skysčius, į tas pačias salotas dar įmeskite ir kiaulpienės lapų, priduria profesorius. Anot jo, tyrimai parodė, kad jas pavirinus antioksidacinės savybės padidėja 67 proc. Todėl galima valgyti ir žalias, ir pavirintas kiaulpienes.

„Vakarienei siūlau diuretiką, kuris padeda iš organizmo išvaryti nuo nesveiko maisto susikaupusius toksinus. Tai – dilgėlių arbata“, – sako A. Unikauskas.

Plačiau – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių