Olandijos ir Belgijos gyventojams bus dalinamos tabletės nuo radiacijos

  • Teksto dydis:

Olandų vyriausybė užsakė 15 mln. jodo tablečių, kad apsaugotų gyventojus galimo atominių elektrinių avarijų atveju, pranešė šalies valdžios pareigūnai. Imtis šios priemonės paskatino didėjantis susirūpinimas dėl pasienyje su Belgija esančių reaktorių bei pačios Belgijos šią savaitę išsakyti planai pirkti jodo tablečių šalies gyventojams.

Jodo tabletės, kurios padeda mažinti radiacijos kaupimąsi skydliaukėje, būtų išdalintos vaikams, jaunesniems nei 18 m., ir besilaukiančioms moteris, kurie gyvena iki 100 km spinduliu iki elektrinių, AFP pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Edith Schippers.

Iki šiol jodo tabletės buvo skiriamos jaunesniems nei 40 m. žmonėms, gyvenantiems iki 20 km nuo reaktorių.

Nyderlandų Karalystėje yra tik viena atominė elektrinė, tačiau ruošiamasi jodo tabletes skirti ir gyventojams šalia pasienyje su Vokietija (1) ir Belgija (2) esančių elektrinių.

Olandų valdžios atstovai teigė stebėsiantys, kokiu principu jodo piliulės bus dalinamos Belgijoje.

Kai tabletės bus išdalintos vaikams ir besilaukiančioms moterims, likusi dalis bus prieinama kiekvienam, potencialiai galinčiam susidurti su radiologiniu įvykiu, įskaitant „turistus, lankytojus ir darbuotojus“.

Belgijos atominės elektrinės saugumas dėl nutekėjimų ir įtrūkimų jau kuris laikas kelia nerimą šalyje. Taip pat baimę sukėlė Briuselio ir Paryžiaus atakų organizatoriaus bute rasti įrodymai, kad buvo stebimas Belgijos atominės energetikos srities pareigūnas. Nemažai problemų kelia ir menka reaktoriaus apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

avanafilis

avanafilis portretas
Spedra pradeda gerinti erekcija jau po 15 min po vartojimo. Kokybiskam seksui pajeguma sugrazina vos 100mg tab. Reikalui esant, dozuote gali buti pakoreguojama intervale nuo 50 iki 200mg. w ww. goo. gl/j5JG2H ir w ww .goo. gl/NKPhbP

ne viskas saugu

ne viskas saugu portretas
Kai kurie vyrai labai mielai tabletes nuo lytines disfunkcijos rija net nepasidomedami apie ju zala. Viagra gali tikrai daug problemu prikresti. Kam zaloti sveikata, jei yra naujos kartos vaistu, tokiu kaip Spedra? Sie ir stipriai pagerina potencija, ir neturi kitiems budingo salutinio poveikio, daug geriau toleruojami bei tiknkami net vyresnio amziaus, jautraus organizmo vyrams, turintiems ir kitu sveikatos sutrikimu.

Geriau dalintu

Geriau dalintu portretas
nuo kanapiu rūkymo ir nuo homoseksualizmo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių