Paaiškino, kodėl pirtimi svarbu mėgautis nuogiems

  • Teksto dydis:

Nuogumas pirtyje – ne tabu, bet būtinybė – teigia kone kiekvienas profesionalus pirtininkas.

Sintetiniais audiniais dengdami kūną ne tik trukdome kvėpuoti odai, tinkamai išperti kūną, bet ir prarandame dalį pirties ritualo malonumo, rašoma pranešime spaudai.

Apvalo tiek kūną, tiek mintis

Nors daugelis į pirtį žvelgia kaip į pramogą, pirties meistrai tikina, kad reguliarus ir taisyklingas pirtinimasis – vaistas nuo daugelio ligų. „Atostogų parko“ pirties profesionalas Eduardas Mišeikis tikina, kad labai svarbu tinkamai paruošti pirtį: teisingai suderinti karščio ir drėgmės santykį. Reguliarus lankymasis kokybiškai iškūrentoje pirtyje sumažina raumenų skausmus, pašalina organizme susikaupusius toksinus, gerina kraujotakos bei širdies darbą, padeda atsikratyti antsvorio ir kovoti su peršalimo ligomis. Pirties naudą organizmui dar labiau sustiprina papildomos pirtyje naudojamos priemonės: vantos, druska, medus, eteriniai aliejai. 

Pirtis – ne vieta sintetikai

Tam, kad pirties poveikis būtų efektyvus ir tikrai naudingas sveikatai, pirties meistras E. Mišeikis teigia, kad pirtyje reikia būti kuo natūralesniu: „Pro sintetinius audinius kūnas negali kvėpuoti. Taip pat kūną dengiantys audiniai trukdo kokybiškai atlikti procedūras. Esame gamtos vaikai, nereikia gėdytis to, kas esame“, – tikina profesionalus pirtininkas.

Esame gamtos vaikai, nereikia gėdytis to, kas esame.

E. Mišeikis įsitikinęs, kad sintetiniai audiniai, ypač vientisi maudymosi kostiumėliai, trukdo ne tik pirtininkui atlikti darbą, bet ir pačiam žmogui. „Pavyzdžiui – vanojimas, vanta turi tiesiogiai liesti kūną, lapeliams liečiant kūną perduodamos organizmui naudingos medžiagos, eteriniai aliejai, kurie veikia odą“, – teigia profesionalas.

Anot pirties meistro, pirtyje derėtų prisidengti tik galvą. Jei neturite specialios kepurėlės, galvą galima apsivynioti rankšluosčiu.

Pirties metu galima kūną pamaloninti dar labiau: medumi ištepti kūną, nušveisti nugarą, apjungti aromatus ir muziką, padaryti masažą. Aromaterapijos  procedūrai galima pasitelkti unikalias vantas, gintaro dulkes, druską ir gydomųjų savybių turintį purvą sapropelį.

„Pirtyje apvalome kūną, pašaliname negyvas odos ląsteles, iš organizmo pasišalina toksinai. Kol mėgaujamės pirtele – atsipalaiduojame, ta ramybė, buvimas su savimi apvalo ir mintis“, – teigia profesionalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių