Pacientės nuostaba: to nesitikėjau iš savo odontologijos klinikos

  • Teksto dydis:

„Neseniai su JAV gyvenančiais draugais išsikalbėjome, kad jie medicininių paslaugo ieško pasitikrindami gydymo įstaigos reputaciją pasaulinėje klinikų reitingavimo sistemoje GCR (Global Clinic Rating). Taip pacientai gali užsitikrinti paslaugų kokybę – jų sistemoje esančios akredituotos gydymo įstaigos yra patikrintos ir atitinka griežtus tarptautinius vertinimo kriterijus.

Dėl smalsumo užsukau ir aš į šią svetainę. Paieškos sistemoje suvedžiau Lithuania (Lietuva). Pamačius paieškos rezultatus – buvau maloniai nustebinta. Lietuvos odontologijos klinikos „Denticija“ (Vilniuje ir Kaune) jau yra akredituotos GCR.

Visada didžiavausi Lietuvos gydytojais ir jų darbu. Labai smagu žinoti, kad mano gydytojus vertina ne tik Lietuvoje!” – su pasididžiavimu pasakoja „Denticijoje“ besilankanti pacientė Monika ir naujiena norėjusi pasidalinti skaitytoja.

Global Clinic Rating (www.gcr.org) – tai didžiausia gydymo įstaigų duomenų bazė pasaulyje, kurios sistemoje šiuo metu yra virš 430 000 įvairių krypčių medicinos paslaugas teikiančių įstaigų: nuo kamieninių ląstelių laboratorijų iki vienetines mikrochirurgijos operacijas atliekančių klinikų. Sistemoje galima pamatyti ir bendrą klinikų reitingavimą pagal pasirinktą šalį. Tačiau GCR akreditaciją gauna tik labai griežtus šios sistemos reikalavimus atitikusios gydymo įstaigos. Kalifornijoje įkurta ir pasauliniu mastu veikianti sistema vertina šiuos pagrindinius, mums Lietuviams kiek neįprastus kriterijus: 

– nuoširdumas, šiluma ir paprastumas bendraujant su pacientais; 

– pacientų atsiliepimai apie klinikos suteiktas paslaugas; 

– gydytojų kompetencija, patirtis;

– naudojamos įrangos technologinės galimybės pagal naujausius standartus; 

– atvirai ir be jokių užslėptų komercinių tikslų pacientams suteikiama visa gydymo informacija; 

– socialinė atsakomybė.

Vienas iš odontologijos klinikų grupės „Denticija“ vadovų atvirai papasakojo kaip visa jų komanda gavo pasaulinį pripažinimą: 

„2017 metų kovo mėnesį dalyvavome Medical Tourism CE konferencijoje. Mes su kolegomis visada natūraliai užmezgame pokalbius tokiuose mokymuose su gydytojais iš kitų pasaulio šalių. Juk įdomu sužinoti ir jų darbo praktiką, apsikeisti patirtimi. Tąkart pokalbis užsimezgė su odontologijos klinikos Slovakijoje įkūrėju – Danieliu Kultonu (Daniel Coulton Shaw). Išsikalbėjus jis užsiminė, kad yra vienas iš GCR steigėjų. Pradėjome domėtis, kokius kriterijus turi atitikti klinikos, norint gauti GCR akreditaciją. Ir išgirdome daug dalykų, kuriuos jau ir turi „Denticija“ klinikos, esančios Kaune ir Vilniuje.  Tądien kolega iš Slovakijos prižadėjo pasidomėti „Denticija“, atidžiai išnagrinėti mūsų veiklą, atsiliepimus ir daug kitokių akreditacijai būtinų reikalavimų.

Kitą dieną atėjome į konferencijos salę ir pamatėme, kad Danielius moja ranka ir šypsosi. Priėjus prie jo ir jis su dideliu entuziazmu pareiškė: „Pasidomėjau „Denticija“: galite laisvai teikti paraišką GCR akreditacijai“. 

Po metų laiko, pilnai pasiruošus tarptautinei akreditacijai, sulaukėme GCR įvertinimo ir „Denticija“ tapo pirmomis odontologijos įmonėmis Lietuvoje, kurios gavo GCR sertifikatus“. 

– Ko dar trūko iki GCR akreditacijos? 

– Didžiausi pokyčiai vyko pritaikant dokumentus užsienio šalims. Taip pat turime būti pasirengę priimti didėjantį pacientų skaičių, kad aptarnavimas būtų kiek įmanoma geresnis. Nes į mūsų klinikas pacientai atvyksta ne tik iš Lietuvos, bet iš lūpų į lūpas išgirdę atsiliepimus atvažiuoja gydytis ir užsieniečiai iš Skandinavijos šalių, Amerikos, Prancūzijos, Anglijos, Vokietijos ir kitų.

Pasirūpiname ne tik pacientų gydymu, bet ir skrydžiais, apgyvendinimu. Galbūt tai ir administraciniai darbai, tačiau juk kiekvienas iš mūsų nejaukiai jaučiamės atvykę į svečią šalį. Todėl norime pacientams padėti eliminuoti visas problemas, dėl kurių jie gali jaustis nepatogiai.

– Kiek užtruko visų kriterijų įgyvendinimas? 

– Akreditaciją gavome prieš mėnesį. Jeigu skaičiuosime nuo pat idėjos, konferencijos Varšuvoje, praėjo beveik 1,5 metų.

– „Denticija“ klinikų grupė gyvuoja jau daugiau nei 25 metus ir pažvelgus į jūsų klinikų grupės atsiliepimus – visi, iki pat šios dienos yra labai nuoširdūs pacientų komentarai. Kaip pavyksta išlaikyti tokius šiltus santykius su pacientais? 

– Nesvarbu ar tu pacientas, ar gydytojas su aukščiausiu laipsniu, ar administracijos darbuotojas. Visi mes esame tokie patys žmonės su jausmais, baimėmis, netektimis, džiaugsmu, laime ar tiesiog nesėkmingomis dienomis. Šiltus santykius pirmiausiai stengiamės palaikyti personalo viduje. Jeigu klinikose dirbs tokie žmonės – jie bus pasiruošę priimti ir šiltai bendrauti su bet kokiu žmogumi ir bet kokia jo problema. 

Kaip mes pasitiksime ir išlydėsime pacientą – su tokia pačia emocija ir grįšime namo į savo šeimą.

Toks personalas sudės visą širdį ir pastangas, kad po gydymosi pas mus galėtume išlydėti laimingą žmogų.  Tiesiai šviesiai pasakome ir apie gydymą: pavyzdžiui, jeigu žmogus nori baltesnių dantų, pasakome visas rizikas. Nemeluojame ir nesivaikome jokių reklaminių triukų. Viskas anksčiau ar vėliau atsisuka prieš mus pačius. Kaip mes pasitiksime ir išlydėsime pacientą – su tokia pačia emocija ir grįšime namo į savo šeimą.

– Kas pasikeitė, kai „Denticija“ odontologijos klinikos tapo akredituotomis klinikomis pasaulyje GCR? 

– Jeigu atvirai – mūsų darbas vyksta taip pat: toliau dalyvaujame konferencijose užsienyje, nuolat vis atnaujiname įrangą, technologijas. Juk dabar technologijos keičiasi kiekvienais metais ar net mėnesiais: galbūt, kas buvo nauja 2016 m. – dabar jau turėtų būti patobulinta. Mes patys privalome nuolat domėtis ir medicina, ir technologijomis, ir net ugdyti save kaip asmenybę. Šiandieniniame pasaulyje gyvenimo tempas pakvaišęs. Kartu su juo turime judėti ir mes patys. 

GCR akreditacija didina pacientų pasitikėjimą ne tik gydymo įstaiga, bet ir visa šalimi. Didžiuojamės Lietuvos gydytojais ir džiaugiamės, kad gavę GCR akreditaciją garsiname šalį, medikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
...apie čekius pamiršk. Taip daugumoje vietų daroma...

Povilas

Povilas portretas
Kiek pamenu, tai apie šios įstaigos negerus [ švelniai sakau ] darbelius skaičiau šiemet šiame portale.Kaip tik tuo metu ieškojau kur eiti dantų tvarkyti, nes iki tol tvarkiausi savo poliklinikoje. Tvarkydavo gerai , tik ...reikėjo laukti eilėse. Susiradau Lukšio g., kur sutvarkė gražiai ir greitai. Aptarnavimas patiko, TIK [ ar visur taip yra ?] kada ateiti ir kt. susirašo sąsiuvinyje, moki tik grynais,...

na

na portretas
kauno denticijos stomotologai geri, bet kainos tai jau ne pagal eilinio paciento kisene
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių