Pamiršti alkį padės ausų masažas

  • Teksto dydis:

Norėdami pažaboti alkį žmonės renkasi pačius neįprasčiausius metodus – suvalgo obuolio skiltelę, uosto kavos pupeles ar masažuoja ausis. Profesorius Alvydas Unikauskas teigia, kad alkį mes dažnai nuvertiname, nors jis – labai svarbi detalė antsvorio dėlionėje.

„Alkis – tai sudėtingas procesas, kurio metu sąveikauja neuronai, hormonai ir raumenys. Būtent alkio genamas žmogus evoliucionavo ir išliko, tačiau norėdami išsaugoti puikias kūno formas mes turime išmokti pažaboti alkį“, – aiškina gydytojas.

Pasak A. Unikausko, efektyviai alkį numalšins kelios šalto vandens stiklinės. Mūsų smegenyse alkio ir troškulio centrai yra greta vienas kito, ypač vyresniame amžiuje gali pasirodyti, kad norite valgyti, nors iš tiesų esate ištroškęs, todėl pirmiausia siūloma atsigerti vandens.

„Amerikoje atlikti tyrimai įrodė, kad žmogui užtenka vienos sveiko ir sotaus maisto porcijos per 12 valandų. Per tiek laiko organizmas sugeba suvirškinti ir tinkamai įsisavinti maistines medžiagasׅ“, – pasakoja medikas.

Jo teigimu, alkio priepuoliai trunka 30–45 minutes. Užmiršti alkį puikiai padeda pasivaikščiojimas, valandos trukmės pajudėjimas alkio priepuolį gali nustumti kelioms valandoms. Judėjimas sumažina hormono, atsakingo už alkio jausmą, išsiskyrimą.

Gydytojas pataria ruošiant maistą stengtis sukurti gausos įspūdį, pasitelkti kuo daugiau žalių salotų, o maistą dėti į mažesnes lėkštes. Taip pat alkį numalšinti padeda obuoliai, valgomi su sėklomis, skiltelė citrinos, česnakų antpilas, aromaterapija ar net ausų masažas.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių