Paragino strijų ir išsiplėtusių kapiliarų gydymu užsiimti žiemą

  • Teksto dydis:

Žiemos laikotarpis – tikras iššūkis mūsų odai dėl temperatūrų svyravimų, žvarbaus vėjo, sniego ar lietaus.

Tačiau jos būklę veikia ne tik kintančios oro sąlygos, bet ir tai, kad šaltuoju sezonu išgeriama mažiau vandens, sumažėja fizinis aktyvumas, kinta svoris, išsiderina mityba. Pasak Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų gydytojos dermatologės Ugnės Jarilinaitės-Grinaveckės, žiemos laikotarpis ypač palankus procedūroms, kurios padės laiku pasiruošti šiltajam sezonui, nesukels komplikacijų pavojaus ir išspręs ilgą laiką kamuojančias išsiplėtusių kapiliarų ar strijų problemas, teigiama pranešime spaudai.

Kapiliarų išsiplėtimas

Svyruojanti temperatūra nemažą diskomfortą sukelia tiems, kuriuos kamuoja išsiplėtusių kapiliarų problemos. Nors išsiplėtusių kapiliarų pasitaiko įvairiose kūno vietose – ant veido jie pastebimi ryškiausiai. Jų aktyvumą lemia ne tik oro sąlygos, bet ir mityba, alkoholio vartojimas ar kiti žalingi įpročiai. Siekiant geresnių problemos sprendimo rezultatų būtina atsižvelgti į visas priežastis, tačiau efektyviausiai, pasak specialistės, šias problemas spręsti padeda šiuolaikinės inovacijos – procedūros lazeriu.

„Kapiliarinio tinklo išsiplėtimas yra nulemtas genetiškai. Jį suaktyvina tokie rizikos veiksniai kaip aktyvus buvimas saulėje, piktnaudžiavimas alkoholiu, rūkymas, sisteminės ligos, tokios kaip padidėjęs spaudimas ar net skydliaukės problemos. Tai gali pasireikšti ir labai ankstyvame amžiuje. Ne veido srityje moterims dažniausiai kapiliarai plečiasi nėštumo metu ar po gimdymo. Kapiliarai ryškėja ir piktnaudžiaujant rūgštinėmis ar aparatinėmis procedūromis“, – atvejus apžvelgia gydytoja dermatologė.

Išsiplėtusių kapiliarų problema, pasak specialistės, ryškėja visame pasaulyje, nepriklausomai nuo klimato zonos. „Ši problema opi visame pasaulyje, nes keičiasi mityba, daugėja ligų, vartojama daugiau vaistinių preparatų – tiek atšiauresnio, tiek šiltesnio–pietinio klimato srityse.

Strijos – ne tik moterų problema

Strijos pasireiškia įvairiame amžiuje. Su šia problema susiduria ne tik moterys, bet ir vyrai. Jų atsiradimą gali lemti ir aktyvi fizinė veikla, staigus augimas, kūno svorio pokyčiai. Su pastaraisiais atvejais dažniausiai susiduria moterys po gimdymo. Gydytoja pabrėžia, kad efektyviausias strijų šalinimo rezultatas matomas tuomet, kai jos dar šviežios, nelaukiant, kol surambės.

„Šios procedūros metu probleminėse vietose sukeliamas uždegimas, dėl kurio organizmas pats pradeda gaminti kolageno skaidulas. Tikslas – probleminę vietą padaryti kuo gyvesnę. Labai svarbu, kad strijos būtų kuo šviežesnės, rausvesnės, nes tai garantuoja procedūrų efektyvumą. Prasidėjus randėjimo procesams tokio efektyvaus rezultato nepasieksime. Bet odai suteiksime daugiau elastingumo, stangrumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių