Patiekalas, kurį nuvertiname nepelnytai

Makaronai – patiekalas, neretai sulaukiantis priekaištų dėl menkos maistinės vertės. Tačiau šįkart LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ skambėjo pagyros makaronams ir buvo išrinkta organizmui naudingiausia jų rūšis.

Makaronai ne tik yra greitai paruošiami ir gardūs. Jų sudėtyje netrūksta ir reikalingų medžiagų – skaidulų ir kalcio. „Prieš varžybas kartais valgau makaronus, nes tai yra puikus energetinis užtaisas. Renkuosi kietagrūdžius pilno grūdo makaronus. Kartais mėgstu ryžių makaronus“, – pasakojo vienas iš laidos svečių, sportininkas Žydrūnas Savickas.

Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė ir gydytojas Alvydas Unikauskas kalbėjo ir lygino keturias makaronų rūšis: visadalius (pilno grūdo) makaronus, įprastinius makaronus iš kvietinių miltų, kukurūzų makaronus ir ryžių makaronus. Pasakojo, kaip juos reikėtų atskirti parduotuvėje.

Legendiniu Italijos patiekalu vadinami makaronai laidoje lyginti pagal kaloringumą, skaidulų kiekį, glikemijos indeksą ir kalcio kiekį. Įvertinus visas savybes, nuspręsta, kokie makaronai yra naudingiausi.

Daugiau apie šį patiekalą, kaip teisingai jį pagaminti bei kuriuo dienos metu valgyti, žiūrėkite laidoje „Klauskite daktaro“.


Šiame straipsnyje: makaronaisveika mityba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių