R. Antonovienė apie gimstamumo kontrolę spiralėmis: koks valdžios reikalas?

  • Teksto dydis:

Panevėžyje – moterų sukilimas. Miesto valdžia sumanė tūkstančius moterų apsaugoti nuo nėštumo – savivaldybė nupirko kontraceptinių spiralių už 3 tūkst. eurų.

Panevėžio savivaldybės atstovai teigia, kad atsirado būtinybė reguliuoti gimstamumą: „Pagrindinė problema – skurdas, įsisukęs į tas šeimas, kurios augina vaikus“.

Šia naujove ypač pasipiktino buvusio mafijos tėvo Vido Antonovo žmona. Moteris laidoje KK2, rodomoje trečiadienį 19 val. 30 min., sakys, kad jai tokia praktika nepriimtina ir ji savivaldybės atstovų net neįleistų į namus.

„Aš pirmiausiai paklausčiau, koks yra jų reikalas. Sakyčiau: ką čia veiki ir kam man tą spiralę atnešei“, – aiškins Rima Antonovienė

Rima laidoje pasakos, kad anksčiau yra turėjusi tokią spiralę. „Buvo ji brangi, sumokėjau 750 litų ir ji man iškrito“, – kalbės R. Antonovienė.

Tačiau yra tam ir pritariančių – šešių vaikų mama sako, kad jai tokios spiralės reikia: „Pati mintis yra labai gera ir sveikintina. Ir aš manau, kad nereikia pykti, nes jeigu yra socialiai sudėtingos situacijos, žinome, kad tie vaikeliai kartais netyčia „užkimba.“

Seimo narys Antanas Matulas sako, kad dirbdamas gydytoju išklausydavo ne vieną moterį dėl šios problemos.

„Su šia problema susidurdavau, kai buvau vyriausiuoju gydytoju. Ateidavo moterys ir prašydavo, sakydavo, kad vyras „pijokas“, kad negali apsisaugoti, tik grįžta iš gimdyklos, o praėjus penkioms dienoms vyras vėl lenda, – sakys A. Matulas. – Man dirbant gydytoju atėjo moteris ir sako: gal galit padėti – turiu septynis vaikus ir noriu spiralės. Vyras „nesiskaito“, vos ne prievartauja, o aš neturiu pinigų ir atiduosiu gavusi algą. Tikrai pagelbėjau ne vieną kartą, kai mačiau, kad moteris negali apsiginti“.

Tačiau Seimo narys Povilas Urbšys teigia, kad gimstamumas ir taip mažas, o valdžia bando jį mažinti dar labiau: „Man atrodo, kad čia dūris ir mums, ir Seimui. Mes turime viską padaryti, kad moterys Lietuvoje norėtų gimdyti vaikus ir būtų laimingos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Gimdyti reikia tiek kiek sugebi išlaikyti be niekieno pagalbos, tai yra be pašalpu, o gimdyt ir ne galvot kaip reikės ir iš ko auginti yra neatsakingumas didelis.

>ggg

>ggg portretas
artai tokių vaiku leidimas į pasaulį yra Lietuvos ateitis? Va, net kažkoki du invalidai kurie vienas durnas kitas ant ratuku padavė Alytaus gydytojus i teismą kad jie ( giminiu prašymu ) kažkada prieš 11 ar 15 metų bobai, padarė slaptą serilizaciją :D) .Tai kad geras genofondas iš tokių katriems patiems būtina rimta kasdieninė priežiūra ir pagalba.Valstybės lėšomis!

ggg

ggg portretas
taip,taip...naikinkit vieni kitus,nebebus gimstamumo,Lietuva be ateities .Nykstanti Lietuva.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių