Reabilitacija: kas ir kaip ją gali gauti?

Klausimų apie tai, kas turi teisę į reabilitaciją kyla ne tik pacientams, bet ir gydytojams. Valstybinės ligonių kasos atstovė Daiva Berūkštienė paaiškina reabilitacijos skyrimo procedūrą.

„Reabilitacija yra gydymo pratęsimas ir ji yra skiriama kaip gydymo tąsa žmonėms po sunkių ligų, traumų, sergantiems lėtinėmis ligomis. Reabilitaciją skiria gydantis gydytojas po gydytojo reabilitologo konsultacijos“, – sako D.Berūkštienė.

Pasak pašnekovės, reabilitacija yra skiriama siekiant, kad būtų greičiau atstatytas paciento darbingumas, prarastos organizmo funkcijos. Valstybinės ligonių kasos atstovė priduria, kad reabilitacija apdraustiems Lietuvos gyventojams yra skiriama nemokamai, kai jie turi gydytojo siuntimą.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Aš susirgau insultu ne Lietuvoje. Šalis kurioje gydžiausi nuo hemoraginis insulto, man labai padėjo. Bet kai grįžau į Lietuvą, viskas ir baigėsi. Tiesa, buvau paguldyta ligoninę, kad galėčiau gauti neįgalumą ir t. t., bet reabilitacijos - ne. Jei būčiau grįžusi anksčiau, nei 6 mėn, gal ir būtų kažkas pasikeitęs. Dešinės pusės insultas, dar ir šiandiena esu sunkiai judantį, jau nebeprašau reabilitacijos, tai yra" šaukštai po pietų"" (4,5 m)

Audra

Audra portretas
Padėkite. Mama po insulto Radviliškio ligoninėje. Neduoda siuntimo į reabilitaciją.

Juozas

Juozas portretas
Sveiki ponia pamiršo paminėti kad reabilitacija yra skirta Vieną kartą per metus rupūžės tokios
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių