Poreikis lankytis pas dietologą vis didėja

  • Teksto dydis:

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) papildė sutartis su šešiomis asmens sveikatos priežiūros įstaigomis (ASPĮ), pageidavusiomis ir galinčiomis teikti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto apmokamas dietologo paslaugas. Šias paslaugas pagal sutartį su Panevėžio TLK jau pradėjo teikti viešosios įstaigos Respublikinė Panevėžio ir Zarasų ligoninės, taip pat Vilniuje įsikūrusi Centro poliklinika, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė VšĮ Kauno klinikos ir Klaipėdos universitetinė ligoninė. Pagal poreikį bus papildomos ir kitų ASPĮ, pageidausiančių teikti dietologo paslaugas, sutartys.

Dietologo paslaugos teikimas pradėtas 2015 m. gegužės 12 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymu.

Panevėžio TLK direktorius Jonas Narbutas, pasidomėjęs apie dietologo paslaugos teikimą VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, tvirtina, kad paslauga, pradėta teikti šios ligoninės Konsultacijų poliklinikoje, labai populiari. Į dietologo konsultaciją registruojasi tikrai daug pacientų, todėl ligoninė ketina ilginti šio specialisto darbo laiką. Taip pat įstaiga įsigijo dietologui reikalingą medicinos prietaisą.

Panevėžio TLK primena, kad į dietologo konsultaciją gydytojai  galės siųsti pacientus, kuriems diagnozuotas metabolinis sindromas, endokrininės, mitybos ir medžiagų apykaitos ligos. Gydytojas dietologas, įvertinęs paciento sveikatos būklę, ne tik pateiks rekomendacijas dėl mitybos, bet ir stebės dietinio gydymo eigą, prireikus jį koreguos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių