„Saugaus gyvenimo karavanas“ siūlys pasitikrinti dėl ŽIV per 1 minutę

  • Teksto dydis:

Penktus metus  per Lietuvą keliaujantis tradicinis „Saugaus gyvenimo karavanas‘2016“ pirmiausiai sustos Klaipėdoje, kurioje liepos 30 d. pradės savaitę truksiančią kelionę.

Šiais metais karavanas aplankys keturis miestus – Klaipėdą, Palangą, Šiaulius ir Panevėžį, kur siūlys atlikti nemokamą, anonimišką ir greitą ŽIV tyrimą.

„Saugaus gyvenimo karavano“ komanda renginio išvakarėse, liepos 29 d., Klaipėdoje Birutės g. 8, 15 val., iškilmingai atidarys ŽIV prevencijos kabinetą, kuriame specialistai konsultuos trečiadieniais ir penktadieniais nuo 13 iki 18:30 val.

„Šiuo tradiciniu renginiu siekiame didinti ŽIV tyrimų prieinamumą ir skatinti žmones rūpintis savo sveikata, – sako ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos „Demetra“ pirmininkė Svetlana Kulšis. „ŽIV tyrimų atlikimas Lietuvos gydymo įstaigose vis dar yra apsunkintas, todėl mes suteikiame galimybę tai padaryti nemokamai, anonimiškai bei rezultatą sužinoti iš karto. Tokia forma yra labai patogi, norint išvengti viešumo ir ŽIV supančios stigmos, kuri mūsų visuomenėje labai didelė.“

Saugaus gyvenimo karavanas stovės:

Liepos 30–31 d. (šeštadienį ir sekmadienį) Klaipėdoje Kepėjų g. 10 prie Žvejų baro nuo 12 iki 18 val.

Rugpjūčio 2 d. (antradienį) Palangos Centrinėje aikštėje nuo 12 iki 18 val.

Rugpjūčio 3 d. (trečiadienį) Šiauliuose prie prekybos centro „Saulės miestas“ nuo 12 iki 18 val.

Rugpjūčio 4 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje prie prekybos centro RYO nuo 10 iki 16 val.

Kaip visada, karavaną lydės prezervatyvo personažas Valentinas Saugulis.

„Saugaus gyvenimo karavanas‘2016“ per Lietuvą keliauja jau penktą kartą. Per 2012–2015 metus karavanas aplankė šiaurės, pietų ir rytų Lietuvos miestus, kuriuose atliko virš 3300 greitųjų ŽIV tyrimų, o dauguma žmonių (85 proc.) per šiuos turus ŽIV statusą sužinojo pirmą kartą gyvenime. 14 asmenų ŽIV tyrimo rezultatas buvo teigiamas. Renginių metu buvo išdalinta apie 50 tūkstančių prezervatyvų. „Saugaus gyvenimo karavaną“ Pasaulio sveikatos organizacija, kaip tarptautinį pavyzdį, įtraukė į naujausias ŽIV testavimo paslaugų rekomendacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keptos kulšys

Keptos kulšys portretas
„Demetra“ pirmininkė Svetlana Kulšis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių