Per savaitę gripu susirgo du kartus daugiau kauniečių

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad pirmąją metų savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje siekė 88,0 atvejus /10 000 gyventojų per savaitę.

Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 112,8 atv. /10 000 gyventojų per savaitę ir Prienų raj. – 80,6 atv. /10 000 gyventojų per savaitę.

Mažiausiai peršalimo ligomis serga Birštono gyventojai, kur rodiklis siekia 33,7 atv. /10 000 gyventojų per savaitę. Vaikų (iki 17 m.) sergamumas sudaro 48,7 proc. nuo bendro sergančiųjų gripu ir ŪVKTI skaičiaus.

Per savaitę sergamumas ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose išaugo beveik dvigubai, susirgimų gripu skaičius padidėjo iki 257 atv.. Gripas sudaro 5,2 proc. visų susirgimų.

Į Kauno ir Kauno apskrities ligonines per šių metų 1 - ąją savaitę medicinos pagalbos dėl gripo kreipėsi 28 asmenys, iš kurių vienas suaugęs ir trys vaikai (0 – 17 m.) buvo hospitalizuoti.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra didesnis. Pernai 1-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 65,8; Kauno mieste 81,7; Kauno rajone – 50,5 atv. 10 000 gyventojų per savaitę.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 52-ąją metų savaitę iš Kaune paimtų ėminių išskirti 7 A tipo gripo virusai, iš jų 3 A(H3N2) tipo. Lietuvoje per savaitę iš viso išskirta 50 A tipo gripo virusų, iš jų 39 A(H3N2) ir 5 A(H1N1) tipo gripo virusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelina

Angelina portretas
Gydau ir gydausi nuo visokių virusinių infekcijų aistringais bučiniais. Sočiai prisivalgau česnakų, svogūnų ir bučiuojuosi su visais aplinkiniais. Nei giminėje nei darbe, su kuo bučiuojuosi niekas neserga. Patentuotas gamtinis vaistas. Čia ne Verygos biznelis, čia gamta.

Babunė

Babunė portretas
Konservatorių skleidžiamas virusas kaip kerštas Kaunui kuris juos perprato pasiuntė į šikučių miestelį. Prie ko čia krabai, austrės ar menkės?

...

... portretas
Tai ne gripas, tai užkrečiamasis krabizmas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių