Šiaurietiškasis ėjimas – pigus ir efektyvus sportas (atidaromi nauji takai)

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Druskininkų kempinge bus atidaromi sutvarkyti šiaurietiškojo ėjimo takai. Kartu su Druskininkų savivaldybe ir Druskininkų miškų urėdija šią  iniciatyvą pristato Šiaurietiškojo ėjimo entuziastai – Lietuvos šiaurietiškojo ėjimo asociacijos (LŠEA) vadovas Laimontas Rakauskas ir „Leki“ akademijos šiaurietiškojo ėjimo instruktorius Arūnas Milkus. Kas yra šiaurietiškasis ėjimas? Kas yra šios sporto šakos  entuziastai, kurie vietoj sporto salės griebia į rankas keistas lazdas ir žygiuoja į parką, kaip į pačią geriausią treniruotę? Apie visa tai pasakoja vienas iš šiaurietiškojo ėjimo takų Druskininkuose atsiradimo iniciatorių Arūnas Milkus.

- Šiaurietiškas ėjimas – sportas ar hobis?

-Tai yra lyg ir paprastas ėjimas, tik papildomai žmogus rankose laiko lazdas. O lazdos yra tam, kad būtų įdarbinta viršutinė kūno dalis. Kai žmogus eina be lazdų, jo rankos paprasčiausiai „kabo“ t.y. tuo metu nedirba nei rankų, nei nugaros, nei kiti raumenys. Šiaurietiškas ėjimas nėra sportas, kadangi čia nėra jokių varžybų, tai – greičiau sveikatingumo metodas, laisvalaikio leidimas ir aktyvi fizinė veikla gryname ore. Nors tarkime kaimynai lenkai rengia ir sporto varžybas, todėl neatmetu tokios galimybės, kad ateityje taip atsitiks ir Lietuvoje.


- Kokie šios veiklos pagrindiniai pliusai?

-Pliusų yra labai daug – sportuoti galima bet kada ir bet kur. Finansiškai tai tikrai nebrangu ir prieinama praktiškai visiems, netgi gaunantiems itin mažas pajamas. Įprastai treniruotės metu mes dėvime sporto ir laisvalaikio drabužius bei avalynę, todėl belieka įsigyti tik lazdas. Geras, kokybiškas, ilgaamžes lazdas galima nusipirkti už 130-200Lt. Tai – ir visa investicija, kuri atsiperka puikia nuotaika ir savijauta.

-Ar galima šios technikos išmokti savarankiškai?

-Savarankiškai išmokti galima viską taip pat ir šiaurietiškojo ėjimo, tačiau aš patarčiau bent 2-3 kartus nueiti į treniruotę su profesionaliu treneriu ar instruktoriumi. Treniruočių metu sužinosite pagrindinius teisingus ėjimo su lazdomis principus.

-Kada geriausia pradėti? Žiemą, vasarą? Ar yra amžiaus apribojimai?

-Nesvarbu kada, svarbu pradėti. Aš pats pradėjau vaikščioti žiemą vakarais, nes tik  taip galėjau išvengti kandžių žvilgsnių ir replikų. Dabar ko gero  jau nieko nestebina žmogus einantis su šiaurietiskojo ėjimo lazdomis. Jokių amžiaus apribojimų nėra. Per pastaruosius dvejus metus pastebėjome, kad šia sporto šaka noriai užsiima 30–40 metų ir jaunesni žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to: ww

to: ww portretas
ka nors naujo sugalvok, nejuokinga...

vvvv

vvvv portretas
Tiktai slidziu nepamirskit psiimti.

pagaliau!

pagaliau! portretas
bus Druskininkuose ejimo takai.Tikuose jie bus neasfaltuoti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių