Sieks atnaujinti sveikatos priežiūros kabinetus

Uostamiestyje ir Kretingoje planuojama atnaujinti beveik šimtą sveikatos priežiūros kabinetų, esančių mokymo įstaigose. Nors dėl šio klausimo Klaipėdos savivaldybė ir neįtraukta į probleminių savivaldų sąrašą, tačiau kartu su partnere vis tiek sieks gauti reikiamų pinigų.

Dvi bendradarbiauti nusprendusios savivaldybės – Klaipėdos ir Kretingos – užsimojo renovuoti 80 sveikatos priežiūros kabinetų, kurie įsikūrę mokyklose.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė informavo, jog uostamiestyje būtų sutvarkyta 80 tokių kabinetų, o Kretingoje – dar 20.

„Kretinga yra per maža, kad dalyvautų šioje programoje, tačiau mes galime prisijungti ir teikti paraišką. Savivaldybei tai nekainuos nė cento“, – patikino J.Asadauskienė.

Daugiau nei 200 tūkst. eurų – 690,5 tūkst. litų – vertės projektas būtų vykdomas iš Norvegijos finansinio mechanizmo paramos lėšų.

Jau ateinantį mėnesį planuojama pateikti paraišką. Jeigu bus nuspręsta, kad piniginė injekcija uostamiesčiui reikalinga, tada visus darbus planuojama atlikti per metus.

„Tikimybė, jog pavyks gauti finansavimą – nedidelė, nes Klaipėda nėra įtraukta į probleminių savivaldybių sąrašą, tačiau keisti tikrai yra ką. Bandydami nieko neprarasime“, – pastebėjo vedėja.

Planuojama, kad gavus pinigus būtų atlikti skirtingi darbai – vienur daromas vadinamasis kosmetinis remontas, o kitur – naujinama kabinetų įranga.

Jungtinės dviejų savivaldybių sutarties projektui jau pritarė Socialinių reikalų komitetas, dar laukiama galutinio abiejų miestų savivaldybių tarybų sprendimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
svarbiau, kad būtų med seselė tame kabinete, o ne kab remontas.. P. Mašioto progimnazija , pvz, turi seselę vaiduoklio pavidale- niekada jos nera

Tai

Tai portretas
geras sprendimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių