SOS: ligoninėse trūksta visų grupių kraujo

  • Teksto dydis:

Lietuvos ligoninėse trūksta visų grupių kraujo, o kai kurių kraujo grupių kraujo atsargos visiškai išseko, antradienį pranešė Nacionalinis kraujo centras.

Ligoninėse ypač trūksta 0 (I) RhD +, 0 (I) RhD - ir B (III) RhD + grupių kraujo. Šias kraujo grupes turintys ir galintys padėti asmenys prašomi nedelsiant atvykti į artimiausius Nacionalinio kraujo centro padalinius savo mieste. 

Pasak Nacionalinio kraujo centro, kraujo atsargos išseko vasarą atostogaujant daugumai žmonių bei padidėjus traumų, nelaimingų atsitikimų tikimybei. Be to, subjurus orams, Nacionalinis kraujo centras buvo priverstas atšaukti planuotas kraujo donorystės akcijas išvykose, nuolat vykstančiose įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiose palapinėse.

Norintys tapti kraujo donorais yra laukiami Nacionaliniame kraujo centre Vilniuje, taip pat prekybos centre VCUP ir stacionariuose kraujo surinkimo punktuose visoje Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: kraujaskraujo atsargos

NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
o kiek kibirų kraujo išvarėt? toletų plaut

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai gal pardavė kraują kam? Nacianalinis kraujo centras juk stumdė. Po to skandalo, nebeduodu

Ei donore

Ei donore portretas
Tamsta užmiršai Nacionalinio kraujo centro skyrių Laisvės al. 17, Klinikinėje ligoninėje. O kai valdžia išės ligoninę kartu su visu kraujo centru iš patalpų, tai į Klinikų centrą, kur viskas aplink užgrūsta ir privažiuoti neįmanoma, tegu patys valdininkai ir gabena savo kraują, eiliniam žmogeliui ten ne vieta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių