Specialistė: didžiausia problema – kad mums gėda dėl psichikos sutrikimų

  • Teksto dydis:

Psichikos sveikata išlieka didele problema ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, sako SAM Visuomenės sveikatos departamento direktoriaus pavaduotoja Audronė Astrauskienė.

„Šiandien jau daugmaž visi turi maisto, visi turi rūbelį, pinigų, bet susiduria su tuo, kad kažkas yra negerai. Psichikos sveikata yra prioritetas ne tik Lietuvoje, o visame pasaulyje“, – sako A. Astrauskienė.

Pasak jos, per kasdienį skubėjimą, bėgimą dažnai užmirštama bendrauti, dažnai nutraukiami ryšiai, o po to kenčiama ir atsiranda psichikos sutrikimų. O blogiausia yra tai, kad tokius sutrikimus dažnas netgi slepia.

Labai didelė problema yra ta, kad susidūrus su psichikos sveikatos problemomis, žmonėms, pasak Visuomenės sveikatos departamento direktoriaus pavaduotojos, būna gėda kreiptis pagalbos į specialistus.

„Mes turime išauginti kartą, kuri žinotų, kad kreiptis pagalbos yra ne gėda, yra ne stigma, o pareiga“, – pabrėžia specialistė.

Plačiau apie psichikos sveikatą – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau,

manau, portretas
kad teta klysta : dirbu valdiškoje įstaigoje, kurios direktorius--šizofrenikas, ir jam dėl to visiškai dzin.

Nuomone.

Nuomone. portretas
Zmones bijo kreiptis ,nes psichiatru yrasai ir uz paprasciausi negalavima sugadina visa gyvenima.Psichiatras turetu atsakingai ziureti i zmogaus problema,o ne rasyti bilika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių