Susižalojusios kaunietės patirtis: pensininkams belieka supūti

Septyniasdešimtmetės kaunietės sveikatos istorija prilygsta bestseleriui: tik trečias gydytojas, praėjus trims savaitėms po to, kai moteris patyrė traumą, nustatė teisingą diagnozę – daugybinį pėdos kaulų lūžį.

Susižalojo svečiuose

"Užsienyje man būtų atlyginta ir moralinė, ir materialinė žala, bet gyvenu Lietuvoje, kur vyresnio amžiaus žmonės, nebemokantys mokesčių, yra užribyje, niekam neįdomūs ir nereikalingi", – ne be apmaudo kalba Rūta S. (vardas pakeistas).

Moteris susižalojo viešėdama pas giminaičius, kai nuo laiptelio slystelėjo koja. Nudiegė labai stiprus skausmas, kuris neslopo, koja pradėjo tinti. Rūtos artimieji, tarp kurių – daug medikų, sužalotą koją apdėjo ledais, subintavo.

"Skausmas ir tinimas nemažėjo, todėl dukterėčia atvežė mane į Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punktą. Jauna gydytoja pasiuntė mane koją peršviesti rentgenu. Įvertinusi nuotrauką pasakė, kad lūžio nemato, diagnozavo čiurnos raiščių patempimą, bet nurodė koją sugipsuoti, kad ji būtų stabili. Paskyrė kitą konsultaciją po savaitės", – kiekvieną žodį ir medikų veiksmą prisimena Rūta.

Dar moteriai buvo nurodyta gerti kraujo skystinamuosius vaistus, kad nesusidarytų krešuliai, nes koja buvo mėlynos spalvos. Rūta pasirinko kito gydytojo rekomenduotą ginkobilą, kuris, sako, taip pat skystina kraują ir saikingai plečia galvos kraujagysles.

Kvietėsi greitąją pagalbą

Tą savaitę Rūta ištvėrė sunkiai ne tik dėl skaudamos kojos, bet ir prarastų galimybių apsitarnauti.

Moteris gyvena viena, tad išmoko savarankiškai, pasitelkusi virtuvės kėdę, nukeliauti į tualetą ir vonią. Maisto atnešė artimieji. Tačiau savaitės pabaigoje, sekmadienį, nebeištvėrė, nes ilgai kentėtas kojos skausmas tapo nebepakeliamas.

"Jokie vaistai nebepadėjo, neberadau vietos, tai paskambinau Kauno greitosios pagalbos stoties medikams. Galvojau, gal patars ką, bet, kai papasakojau, kas man yra, atvažiavo ir nuvežė vėl į Kauno klinikinę ligoninę, Traumatologijos punktą", – pasakoja Rūta.

Buvo penkta valanda ryto, kai moteris atsidūrė ten. Slaugytoja pakvietė gydytoją, jis prakirpo gipsą ir įsitikino, kad koja labai nuspausta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL to RK.

LLL to RK. portretas
tamstelės galvoje smegenyčių tur būt nelabai rasta, nes visiškai nesuvoki, kad ta moteriškė visą savo darbinį gyvenimą mokėjo mokesčius ir tamstos mokami mokesčiai aplamai ne prie ko. O tamstos išvedžiojimai tik visiškai atitinka nustatytą diagnozę

LLL to GG

LLL to GG portretas
Iš principo pritariu dėl eutanazijos, tik pradėti reikėtų nuo tamstos tėvų - jei dar ir ne pensininkai, tai greitai bus pensininkai, kam laukti?

sulaukusiai pensijos

sulaukusiai pensijos portretas
Moteriškė nepasakojo apie savo vaikus, ji pasakojo apskritai apie pensininkų ir neįgaliųjų padėtį šalyje, ar neaišku? Man graudu žiūrėti į vienišus senelius ir neįgaliuosius, dažnai jie nurašomi dar poliklinikoje vis baksnojant į amžių. Kaip čia pasisakė vienas komentatorius apie 70-mečius, kad tokio amžiaus tu jau daržovė. Labai linkiu tam komentatoriui visą tai patirti savo kailiu ir nujaučiu, kad, jei sulauks tokio amžiaus, savo vidine sielos negalia pralenks ir šimtamečius, ką jau čia 70-mečius.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių