Sveikatos apsaugos ministerija apdovanos nusipelniusius Lietuvos medikus

Minėdama Lietuvos medicinos darbuotojų dieną, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) antradienį apdovanos nusipelniusius Lietuvos medikus.

Valdovų rūmuose vyksiančios ceremonijos metu apdovanojimai bus įteikti kelioms dešimtims Lietuvos gydytojų, slaugytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų.

„Šiemet už nuopelnus ir pasiekimus bus apdovanota aštuonios dešimtys šalies medikų bei sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų. Džiugina, kad savo darbui ir profesijai pasišventusių sveikatos darbuotojų yra visoje Lietuvoje – nuo didžiųjų šalies klinikų iki Zanavykų. Tai aiškus įrodymas, kad dėmesys pacientams ir jų poreikiams yra vertybė ir šios vertybės tvirtai laikomasi“, – ministerijos pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak SAM, nusipelniusio mediko vardas suteikiamas vertinant ilgametį ir nepriekaištingą darbą, už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybes, svarbų indėlį plėtojant sveikatos apsaugą, sveikos gyvensenos propagavimą, farmacijos pramonę, Lietuvos, kaip sveikos valstybės, prestižo didinimą, vardo garsinimą, jaunosios medicinos specialistų kartos ugdymą, aukštos kvalifikacijos sveikatos priežiūros specialistų rengimą.

Taip pat – už inovatyvių, tvarių vadybos sprendimų diegimą sveikatos priežiūros įstaigose, tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, veiksmingai prisidedant prie euroatlantinės integracijos, teikiant humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Šių metų ceremonijoje A. Dulkys taip pat įteiks padėkas už lyderystę steigiant sveikatos centrą, už nacionalinės greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos kūrimą ir vieningų GMP standartų diegimą bei pavyzdinę pirminę priežiūrą ir sveikatos vadybos idėjų perdavimą visoje Lietuvoje.

Taip pat apdovanojimuose bus pagerbti  Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai ir sveikatinimo specialistai, savo veikla prisidėję prie pagalbos kovojančiai Ukrainai bei visuomenės padėkų projekto „Ačiū medikams“ nugalėtojai.

Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai vyksta nuo 2004 metų, iš viso jau buvo apdovanoti 348 gydytojai, 110 slaugytojų ir 398 sveikatos apsaugos darbuotojų.

Lietuvos medicinos darbuotojų diena minima balandžio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blogiausias iš blogiausių

Blogiausias iš blogiausių portretas
Dar tokio nevykusio bei žalos pridarusio sveikatos apsaugos ministro dar neturėjome per visą 30-metį. Tačiau šis ministras bus visada prisimenamas kaip nevykėlis sugriovęs valstybinę sveikatos apsaugą ir rėmęs privačią.

Anonimas

Anonimas portretas
reikia padėkoti ponui dulkiui už tokį gėrį-kur matyta,kad pas specialistus registruotų vieną dieną per mėnesį.Internetu užsiregistruoja jauni,kurie gerai valdo informacines sist.,o ką daryti senjorams,kurie neturi nei kompiuterio,nei išmanaus tel.O ir tom priemonėm reikia mokėt naudotis.O medikai,tame tarpe ypač vidurinioji grandis-daktarų tarnai-turėtų būti apdovanojami lygiai taip pat kaip ir gyd.,nes be šito personalo gyd.nei krustelėt nesistengia.O prie apdovanojimų galėtų ponas, reformų mėgėjas, paskirti dovaną pinigine išraiška prie to popierėlio...

Nevykeliai medikai

Nevykeliai medikai portretas
Nevykeliai medikai gavę apdovanojimus iš tautos sveikatos Dulkintojo. Kaip ir Benkunsko auksinių širdžių šliužai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių