Sveikuolė: pagrindinė tabletė – mityba, judėjimas ir grūdinimasis

  • Teksto dydis:

Kuo ilgesnis buvimas gryname ore, mankšta, šaltas vanduo, vaikščiojimas basomis ar netgi buvimas be drabužių. Taip grūdinimąsi apibrėžia Sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė.

„Žemė, oras ir vanduo yra pagrindinės grūdinimosi priemonės. Kuo žmogus arčiau gamtos, tuo lengviau išvengti ligų“, – pabrėžia ji.

L. Augustaitytė juokauja, kad tikrų sveikuolių tiesiog šaltas dušas netenkina – jie renkasi atvirus vandens telkinius. Pasak jos, dėl šalto vandens gaunamas didelis energijos antplūdis, geros emocijos, pagerėja psichinė savijauta.

„Sunku nupasakoti tą gerą būseną – reikia paprasčiausiai pabūti, patirti ir pačiam pajausti, kas tai yra“, – šypsosi L. Augustaitytė.

Pasak jos, pradėti grūdintis galima bet kada. Svarbu – noras ir ryžtas.

Sveikuolė Janina Vaizgienė sako, kad sveiku gyvenimo būdu susidomėjo, kai jai buvo 50 metų ir jautėsi lyg „ligų kamuoliukas“.

„Prieš 28-erius metus, kai man buvo 50-imt, pasakiau, kad nusibodo sirgti. Buvau ligų kamuoliukas. [...] Svarbiausia yra tai, kad supratau, kad galiu pasveikti be vaistų. Manau, kad pagrindinė tabletė – mityba, judėjimas ir grūdinimasis“, – pasakoja J. Vaizgienė.

Plačiau apie grūdinimąsi – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių