Šylant orams – higienos perspėjimai moterims

  • Teksto dydis:

Nors viešojoje erdvėje moters higiena vis dar išlieka tema, kuria nedrąsu kalbėtis, vaistininkai pastebi augantį klientų atvirumą. Jaunoms merginoms vis rečiau tenka ieškoti informacijos savarankiškai, nes į vaistines jas atsiveda mamos, o suaugusios moterys nebelinkusios kentėti ir aktyviai ieško sprendimų, susidūrus su problemomis.

Anot „Eurovaistinės“ konsultantės Alinos Geglis, pirmąsias reikiamas priemones jaunoms merginoms beveik visuomet nuperka mamos, o po to jos pačios sugrįžta į vaistinę.

„Jei nekamuoja jokios problemos, jaunai merginai pakanka įsigyti specialų prausiklį. Svarbiausia mamos užduotis – paaiškinti, kad intymiai priežiūrai negalima naudoti paprasto muilo ar dušo želės, nes netinkamos priemonės šarmina jautrią lytinių organų gleivinę ir skatina kenksmingų bakterijų dauginimąsi“, – sako specialistė ir priduria, kad sveikoms merginoms galima praustis ir paprastu vandeniu.

Dažnai perkamos prekės skirtos prausimuisi – prausikliai, putos ir emulsijos. Vienas populiariausių šių priemonių ingredientų – pieno rūgštis, kuri stiprina natūralų apsauginį odos rūgščių sluoksnį, natūralią odos mikroflorą ir padeda apsisaugoti nuo infekcijų. Geliai bei kremai neretai būna praturtinti ir prebiotikais (pavyzdžiui, inulinu), kurie skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir tokiu būdu gali padėti greičiau pasveikti ir apsisaugoti nuo infekcijos pasikartojimo.

Susidomėjimas moters higienos prekėmis auga kartu su šylančiais orais, o piką pasiekia vasarą – 2016 metais daugiausiai šių prekių buvo nupirkta rugpjūčio mėnesį.

Kadangi šiluma ir drėgmė sudaro palankias sąlygas uždegimams ir infekcijoms plisti, moterys siekia užkirsti kelią nemaloniems pojūčiams ir skiria daugiau dėmesio problemų prevencijai, dažniau naudoja intymios higienos priemones. Išaugusią paklausą pastebime ir žiemos pabaigoje, ypač vasario mėnesį. Įtakos tam turi bendras padidėjęs sergamumas – pavyzdžiui, vartojant antibiotikus, neretai sutrikdoma makšties mikroflora, todėl ieškoma papildomų priemonių jai atstatyti.


Šiame straipsnyje: moterishigiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių