Tuberkuliozės mastai nedžiugina: užsikrėtęs kas trečias

Kovo 24 dieną bus minima pasaulinė tuberkuliozės diena, o jos proga laidos „Labas rytas, Lietuva“ studijoje viešėjęs Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas teigia, kad tuberkuliozės bakterijas nešioja kas trečias žmogus, tačiau suserga tik maždaug vienas iš dvidešimties.

„Mikropasaulis yra labai išmintingas. Bakterijos turi jau genetinę savybę, įgytą atsparumą antimikrobiniams vaistams, ką perduoda kitoms kartoms. Atsparumui padedame ir mes, kai neteisingai vartojame antibiotikus. (...) Kas trečias pasaulio gyventojas yra užsikrėtęs mikrobakterijomis. Suserga tik 5 procentai. Susirgsime mes ar ne, priklauso nuo to, ar stipri mūsų imuninė sistema“, – teigia prof. dr. S. Čaplinskas.

Kalbant apie tuberkuliozės paplitimą Lietuvoje, anot specialisto, padėtis yra gana prasta, mat Pasaulio sveikatos organizacija įvardijo Lietuvą kaip vieną iš pirmaujančių pagal šios ligos paplitimą Europos Sąjungoje.

Taip pat pašnekovas akcentavo tai, kad itin svarbu latentinę tuberkuliozę nustatyti kuo mažesniems vaikams.


Šiame straipsnyje: tuberkuliozėsergamumasliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
kam tada reikalingi skiepai nuo tuberkuliozės, jei užsikrečia kas trečias? Juk naujagimis pirmąją gieną jau paskiepijamas ligoninėje. O paskui pakartotinai. Ir vistiek daug užsikrečia, tačiau teigiama suserga kas 20-tas, tai yra kieno silpnas imunitetas. Bet manau ir vakcina kažkokia mažai veikianti. Tai jei skiepiji vaiką nuo meningokokinės ar hepatito, sumoki nemažus pinigus ir ne kažką apsaugo, tai koks tikslas? Tik lengviau gal persirgs, bet vistiek sirgs.

Onute

Onute portretas
Dabar einant i darzeli ar i mokykla,privaloma gydytoju pazyma del vaiko sveikatos,tai kodel neitraukta tuberkuliozes patikrininimo .Kodel blaskomasi vis nerandama iseities is padietes.O tas viskas labai paprasta.Tik reikia itraukti i patikrinima del darzelio ir del mokyklos.Tevai juk ne asilai supranta ka reiskia tuberkulioze.faktiskai visi turetu pasitikrinti.Butu ir paciam ramiau ir kiti ramesni.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių