Tyrimas: sveikatos apsaugos sistema Lietuvoje gerėja (Europoje – 23-ioje vietoje)

Europos sveikatos apsaugos paslaugų naudotojų indekse šiemet Lietuva užima 23 vietą iš 35 šalių.

Tyrimas, kurį atlieka Švedijos bendrovė "Health Costumer Powerhouse", atskleidė, kad lyginant su 2012 metais indeksas Lietuvoje šiemet išaugo - pernai Lietuvai buvo skirti 585 taškai iš 1000 ir ji užėmė 26 vietą.

Šiemet Lietuvos indeksas, kuris sudaromas atsižvelgiant į statistiką, pacientų apklausas ir nepriklausomus tyrimus, siekia 615 taškų.

"Dėl finansų krizės visų Baltijos valstybių sveikatos apsaugos sistemos buvo labai smarkiai spaudžiamos. Panašu, kad Lietuvai susitvarkyti su griežta ekonomika pavyko gana gerai", - teigia tyrimo autoriai.

Kartu pažymima, kad Lietuva "aiškiai neskyrė pakankamai dėmesio profilaktinėms priemonėms ir tai turėtų būti pagerinta".

Be to, pastebima, kad Lietuvoje nuo 2012 metų sumažėjo antibiotikų vartojimas.

"Įdomus rezultatas, kuris gali būti ir krizės pasekmė, yra nuo 2012 metų iš pažiūros sumažėjęs antibiotikų vartojimas. Tai turbūt geras rodiklis Lietuvoje, nes daugelyje Europos valstybių antibiotikai per dažnai yra skiriami pacientams, kurių infekcija nėra komplikuota, arba net sergantiems peršalimo ligomis", - teigia indekso sudarytojai.

Pagal šį indeksą pirmauja Nyderlandai, Šveicarija, Islandija ir Danija, prasčiausiai atrodo Serbija, Rumunija, Latvija ir Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jokeris

jokeris portretas
o kurioj vietoj pagal atlyginimu dydi?ar visi gali nusipirkt brangiausiu vaistu europoj?

premjeras

premjeras portretas
o kurioj vietoj pagal alkoholio ir narkotiku suvartojima?arba pagal serganciu tuberkulioze?kiek moteru mirsta nuo kruties vezio ir kodel nera jokios prevencijos?kodel masiskai neskiepijami vaikai ir grizta ligos, kurios tarybiniais laikais buvo pamirstos?

Numba

Numba portretas
Matyt medalio verti esam: net 23 iš 35!!!! Juokas pro asaras...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių