UNICEF įspėja dėl „aplaidumo“ kovoje su tymais

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje daugėjant susirgimų tymais, JT Vaikų fondas (UNICEF) įspėjo dėl „aplaidumo“ kovojant su liga.

Trys ketvirtadaliai ligos padaugėjimo atvejų užregistruota tik dešimtyje valstybių, tarp jų - Prancūzijoje. Ypač smarkiai susirgimų skaičius išaugo Ukrainoje, Filipinuose ir Brazilijoje. Iš viso 98 šalys pranešė apie išaugusį susirgimų tymais skaičių.

Ukrainoje, pavyzdžiui, pernai fiksuota 35 120 ligos atvejų, ir tai yra 30 000 daugiau nei 2017-aisiais. Brazilijoje susirgimų būta 10 262. Metais anksčiau šioje Pietų Amerikos šalyje nebuvo užfiksuota nė vieno tymų atvejo. Prancūzijoje tymais susirgo 2 269 asmenys.

„Tai raginimas pabusti, - sakė UNICEF vykdančioji direktorė Henrietta Fore. - Mes turime saugią, efektyvią ir pigią vakciną prieš labai užkrečiamą ligą - vakciną, kuri per praėjusius du dešimtmečius kasmet išgelbėjo po beveik milijoną gyvybių“. Ji įspėjo dėl „pragaištingų padarinių“ vaikams, jei pasaulio bendruomenė nereaguos į didėjantį susirgimų tymais skaičių.


Šiame straipsnyje: tymaiužkrečiamoji ligaUNICEF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Buvo skiepijama metu metais,viskas buvo gerai.Reiketu patikringi,kas skleidzia sia propoganda del vakcinos.Sekantis veiksmas turetu buti toks: 1.Tie tevai ,kurie atsisako skiepu pasiraso dokumente,kuriame isdestyta atsisakymo priezastis ir susirgus vaikui prisiima visa atsakomybe uz vaiko gyvybe. 2.Susirgus vaikui,tevai apmoka visa gydyma .3 .Si rasta turi sufomuoti sveikatos ministerija ir kiekvienoje medecinos istaigoje privalo tureti siuos rastus. Taip butu ivesta tvarka.

antanas

antanas portretas
nesiskiepija tie, kurie tiki visokiom per internat1 skelbiamomis nesamonemis, kurias mokslininkai seniai paneige

Na taip

Na taip portretas
vėl bus apkaltinti eiliniai gyventojai.Kad nesiskiepija nežinaomais surogatais kurių poveikis lygus 0
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių