A. Unikauskas patarė, ką valgyti, kad žarnyne nepritrūktų gerųjų bakterijų

Mūsų emocinės būklės išeities taškas yra žarnynas. Jeigu mes norime gerai jaustis, jeigu mes norime būti linksmi ir laimingi, mūsų žarnynas turi būti sveikas ir jame turi būti pakankamai gerųjų bakterijų. Taip teigia LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas, gydytojas Alvydas Unikauskas.

Pasak jo, trūkstant gerųjų bakterijų, gali atsirasti daug ligų arba alergijų. Ir pastebi, kad daugelį gerųjų bakterijų šaltinių turime savo virtuvės spintelėje arba šaldytuve.

Be to, skatina valgyti atsižvelgiant į sezoniškumą. Pasak laidos vedėjos Rimantės Kulvinskytės, šiuo metu laiku Lietuvoje gerųjų bakterijų – probiotikų – šaltinis – raugintos daržovės, kopūstai, agurkai. Taip pat natūralus jogurtas, kefyras.

„Mane pačią labai nustebino, kad nuostabus probiotikų šaltinis yra obuolių sidro actas. Geriant jo po porą šaukštelių per dieną, tu jau padidini tą savo armiją, esančią žarnyne. Tas sąrašas tikrai gana platus yra“, – sako R. Kulvinskytė.

Išsamiau – įraše ir trečiadienį 18.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių