Už vaistus šią liepą primokėta mažiau nei pernai

  • Teksto dydis:

Liepą gyventojų vidutinė priemoka vienam receptui siekė 4,7 euro, tą patį mėnesį pernai – 5,20 euro, rodo Valstybinės ligonių kasos (VLK) duomenys.

Palyginti su šių metų birželio mėnesiu, liepą vidutinė priemoka skiriasi euru – birželį ji siekė 5,7 euro.

Rengiant naują kompensuojamųjų vaistų kainyną, kuris įsigaliojo liepą, Sveikatos apsaugos ministerija skelbė, kad žmonės, rinkdamiesi gydytojų skirtus kompensuojamuosius vaistus vaistinėse, turėtų sutaupyti apie 20 mln. eurų per metus.

Iš viso per liepą gyventojai priemokoms už kompensuojamus vaistus išleido 3,78 mln. eurų – tai mažiau nei birželį. Tuomet priemokų suma siekė 5,2 mln. eurų. Tačiau šiam skirtumui įtakos galėjo turėti ne tik nuo liepos įsigaliojęs naujas kainynas, bet ir vaistų vartojimo sezoniškumas – tradiciškai liepą išrašoma mažiau receptų nei birželį.

Privalomojo sveikatos draudimo fondas už liepos mėnesį gyventojų pirktus kompensuojamus vaistus ir medicinos pagalbos priemones turės atseikėti apie 17,9 mln. eurų, birželį vaistams kompensuoti skirta 19,7 mln. eurų.

Rugpjūčio pradžioje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Žinių radijui teigė, kad dėl naujo kainyno priemokos sumažėjo daugiau nei 600 vaistų. Ministerijos atstovė dienraščiui „Lietuvos žinios“ tada sakė, kad įsigaliojus naujam kompensuojamųjų vaistų kainynui, priemokos maždaug 200 kompensuojamųjų vaistų padidėjo.


Šiame straipsnyje: vaistaivaistų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
daugelis svarbių vaistų gyventojams tapo nekompensuojami ir neprieinami, nes reikia mokėti visą kainą, o tai šioje statistikoje neatsipindi. Todėl tas vadinamas mažėjimas iš esmės nieko nereiškia

vaistinių aferos

vaistinių aferos portretas
padidino 15 proc. kainas daugeliui vaistų , o ligonių kasos sutaupė , o ligoniai nekompesuojamus perka 1 EUR brangiau. VAISTINIŲ AFERA.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl šiandien toks didelis politinis nestabilumas? Darbo užmokestis didėja Vakarų pasaulyje (nominalus 2,2 proc. nuo 2008 m. iki 2016 m.). Tačiau darbo užmokestis išauga mažiau nei ankstesniais nedarbo mažėjimo metais, kaip teigia Würzbergo ekonomistas Norbert Berthold savo dienraštyje "Ekonominė laisvė". "Darbo užmokesčio augimas" yra, pasak ECB, "istoriškai žemo lygio". Darbuotojų dalis jų pagamintame produkte mažėja maždaug tris dešimtmečius: Amerikoje ši dalis dabar yra mažesnė nei 60 proc. Vokietijoje jis sumažėjo nuo 74 prieš trisdešimt metų iki apie 66 procentų šiandien. Kodėl? Ypač žinomas, bet liūdnas paaiškinimas, kilęs iš jaunųjų MIT ekonomistų grupės, esančios aplink Dovydą Autorių, ir Dovydą Dorną, kuris dabar dėsto Ciuricho universitete. Jie pastebi koncentraciją keliose "superžvaigždėse - kompanijose" visame pasaulyje ir daugelyje pramonės šakų. reikia turėti omeny ne tik "Google" ir "Amazon", bet ir "Walmart" prekyboje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių