Žalieji kokteiliai – mada, naudinga sveikatai

Pastaruoju metu žalieji kokteiliai tampa vis populiaresni. Tai viena naudingesnių mados bangų. Tuomet, kai gamta mus apdovanoja vaisių ir uogų gausa, praturtinti mitybos racioną kokteiliais ne tik skanu, bet ir naudinga sveikatai bei figūrai. Tačiau ingredientus būtina derinti.

Pratinkite organizmą

Mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė primena, kad žalieji kokteiliai yra stiprūs antioksidantai, kurie suranda nešvarumų net atokiausiose organizmo vietose, juos išjudina ir padeda pašalinti tuštinantis, per odą ir kvėpavimą.

Specialistė rekomenduoja kokteilius pradėti vartoti po vieną per dieną, nuo 300 ml, ir didinti kiekį, organizmą prie skysto maisto pratinti pamažu.

Nelabai smagi žinia, kad iš pradžių gali kamuoti blogas kvapas iš burnos ir padidėti spuoguotumas. Nereikia išsigąsti – tai laikina ir rodo, kad organizmas valosi. Tad, prieš imantis drastiškų vaisių ir daržovių kokteilių dietų, apgalvokite savo planą. Per tam tikrą laiką organizmas išsivalo ir susireguliuoja, o tai priklauso nuo to, kaip maitinotės iki šiol.

Ingredientų pasirinkimas

Kitas ypač svarbus dalykas – ingredientai.

Gali atrodyti, kad kuo daugiau produktų sudėsite, tuo labiau palepinsite savo organizmą ir būsite sveikesni, deja, taip nėra. Gaminant kokteilį, jame turėtų būti iki keturių skirtingų ingredientų.

Siekiant visapusiškos naudos, mitybos specialistė G.Jonaitytė pataria naudoti skirtingas sultis, kartais jas keisti vandeniu, naudoti įvairius žalumynus, įberti cinamono ar Kajeno paprikos – jie mažina kūno svorį, skatina riebalų sankaupų ir toksinų šalinimą.

Beje, tai tinka ne tik kokteiliams, bet ir košėms. Primaišius bet kokių vaisių ir sulčių, gali kamuoti pilvo pūtimas ir organizmą užnuodysite dar labiau.

Kaip derinti?

Mitybos specialistė G.Jonaitytė primena, kad vienu metu nevertėtų valgyti skirtingų kategorijų produktų: angliavandenių, baltymų ir riebalų. Juos sumaišę apkrauname organizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerkim

Gerkim portretas
ir baubsim kaip karves,zvengsim kaip arkliai... Tai kokteiliai neturintiems idomesnio uzsiemimo nei sukiotis visa diena virtuvej...

nauda

nauda portretas
tik tų "kokteilių" gamintojams ir visokių sulčiaspaudžių gamintojams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių