Lietuvos vairuotojai nemėgsta hibridų

Nors hibridiniai automobiliai sudegina beveik perpus mažiau degalų nei daugelis įprastų modelių, gerokai mažiau teršia aplinką, šie automobiliai yra paklausūs JAV, Europoje, Japonijoje, bet ne Lietuvoje.

Praėjusiais metais Lietuvoje buvo parduota vos 9 hibridiniai „Toyota Prius“ modelio automobiliai. Japonai taip susižavėję savo hibridiniu modeliu „Toyota Prius“, kad gamintojas nespėja tenkinti norinčiųjų gausos, rašo “Lietuvos žinios”.

Lietuvių menkas susidomėjimas yra paremtas savitu vairuotojų požiūriu į hibridus, sunkiai prigyjančiomis naujienomis mūsų krašte, atitinkamų valdžios sprendimų nebuvimu ir aukšta modelio kaina, informuoja autobild.lt.

Nemažai pasaulio valstybių finansiškai remia tuos, kurie nori įsigyti aplinką tausojančius automobilius. Pvz., Lietuvoje 90 tūkstančių litų kainuojantį „Toyota Prius“ automobilį JAV galima įsigyti už 60 tūkst. litų.

Europoje lengvatas hibridiniams automobiliams įsigyti teikia Austrija, Belgija, Graikija, Liuksemburgas, Ispanija, Italija, Nyderlandai, Slovėnija, Vengrija, Švedija, Portugalija, Prancūzija.


Šiame straipsnyje: Toyotaprius

NAUJAUSI KOMENTARAI

RSTT

RSTT portretas
Tai kad ne automobilų bijom, o jų kainų. Kažkaip dirbu sąžiningai Lietuvoj jau 10 metų, bet per tą laiką niekaip naujos mašinos neįsigyju. Manau, kad nesu viena tokia "vargšė įgąsdinta pirkėja". O turčiams ta ekologija lygiai dzin, jie tokių mašinų neperka.

Jovita

Jovita portretas
kažkur skaičiau, kad Prius 100-ą km nuvažiuoja su šešiais litrais degalų... Mano senutis Civic su penkiais... O dujų išmetimas nemanau, kad daug skiriasi...

MĖGĖJAS

MĖGĖJAS portretas
kas remontuoja gerai,ne už antro automobilio kainą, hibridą PRIUS,žurnalistui reikėtų nuo čia pradėti straipsnį,Lietuvoj tokių nėra. Rašeiva matosi ne vairuotojas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių