Afrikinio kiaulių maro atvejų laukinėje faunoje mažėja

Atslūgus vasaros karščiams, pradėjo mažėti afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejų laukinėje faunoje. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, ištyrus šių metų rugpjūčio 31-rugsėjo 7 d. pristatytus šernų gaišenų ir skerdenų mėginius, AKM buvo nustatytas 5 nugaišusiems ir 5 sumedžiotiems šernams.

Afrikinis kiaulių maras nustatytas Akmenės, Alytaus, Elektrėnų, Joniškio, Lazdijų, Šiaulių rajonuose šernų gaišenoms ir sumedžiotiems šernams.

Pasak VMVT pranešimo, nuo 2018 m. pradžios Lietuvos laukinėje faunoje AKM patvirtintas 1 192 vietose 2 714 šernų (2 434 nugaišusiems ir 280 sumedžiotų).

Rugsėjo 1-ąją buvo nustatytas 49-asis AKM židinys Tulnikių kaimo ūkyje (Reivyčio sen., Mažeikių r. sav.), kur žmonės savo reikmėms augino vieną kiaulę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikis

tikis portretas
Lenkai masiskai saudo sernus pas save.Valdzia leido rytineje Lenkijoje issaudyti visus,gal todel ir maro sumazejo,nes tvoros su Lenkija nera,tai is baltarusiu,kurie tvoros neturi su Lenkija atbegdavo i Lenkija,Palenkes vaivadija,o ta ribojasi su Lietuva.Gal ir Lietuvoje leisti issaudyti visus sernus,o ne juokinti visuomene kad kovojama pliurpti.

...

... portretas
Įdomu: daugiau 'atbėgėlių' - daugiau to maro; kai jie visi į Vokietiją išvarė, sumažėjo ir to maro.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių