Analitikai: Lietuvoje vis labiau trūksta darbuotojų

Grįžti į straipsnį

...

... portretas
KOL darbo biržoje yra nors vienas bedarbis NEGALIMA sakyt kad darbuotojų trūksta, ir negalima leist įsivežt JOKIŲ svetimų šalių piliečių! O priėmus tokį įstatymą ir Briuselis negalėtų mums 'atbėgėlių' primest.

Cia

Cia portretas
Tiksliausias teiginys - valstybe galetu paskayinti darbdavius. Maciau , kaip neigalieji buvo atvezti i viena istaiga balyti langu. Ivairaus amziaus jaunuoliai , manyciau du protine negale, grupeleje, susiguzia , baikstus .Graudu pasidare i juos ziurint ir gaila jaunuoliu , bet jie "atitinka" apibrezima , na o firmos , kurios idarbina arba nuomuoja juos dar ir is valstybes ir pinigu gauna . Idomu , kiek i rankas sumoka tiems neigaliukams, ypac su protine negale , gyvenantiems tarkim globos namuose ar pensionatuose?

Anonimas

Anonimas portretas
uz toki atlyginima tik daunai gali dirbti.

opa

opa portretas
Pilnos Darbo Birzos,o jums darbuotoju truksta?

Anonimas

Anonimas portretas
Kokiu darbuotojų pigių vergų jums trūksta

Kęstas

Kęstas portretas
Kiek pinigų realiai gauna Lietuvos medikai? "Anot G. Jarašiūnės, palikdami jų platformoje komentarą apie atsidėkojimą prie konkretaus gydytojo, davę 100 EUR ir daugiau nurodo 18 proc. pacientų. 11 proc. teigia atsilyginę sumomis nuo 31 iki 100 EUR, o 71 proc. tvirtina palikę ne daugiau kaip 30 EUR. „Šeimos gydytojams paprastai nešama saldumynų, kavos, bet duodama ne daugiau kaip 10–20 eurų“, – komentuoja pašnekovė. Komentaruose prie gydymo įstaigos profilio sumos didėja: čia jau net pusė pacientų teigia davę 100 EUR ir didesnį kyšį, 17 proc. nurodo neoficialiai mokėję nuo 31 iki 100 EUR, o 34 proc. – iki 30 EUR. Ekspertės teigimu, didesnės sumos galimai skiriamos operuojantiems chirurgams, anesteziologams, o mažesnės sumos veikiausiai atitenka aptarnaujančiam ligoninės personalui. Kito šaltinio, Lietuvos korupcijos žemėlapio, duomenimis, kyšio medikams dydis svyruoja nuo keliasdešimties iki kelių šimtų eurų."

Kęstas

Kęstas portretas
Oficialus mėnesinis 600 eurų atlyginimas Lietuvos gydytojui yra neadekvatus. Jei tokio gydytojo žmona auklėja du vaikus, todėl dirbti negali, tai tokio gydytojo šeima gyvena prie skurdo rizikos ribos. Skurdo rizikos riba pernai buvo 282 eurai per mėnesį vienatvėje gyvenančiam asmeniui ir 593 eurai šeimai, susidedančiai iš dviejų suaugusių asmenų bei dviejų vaikų iki 14 metų amžiaus, pranešė Statistikos departamentas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

straipsnis zemiau

straipsnis zemiau portretas
Žemiau skurdo ribos – daugiau kaip penktadalis gyventojų...

normaliu atlyginimu truksta

normaliu atlyginimu truksta portretas
o ne darbuotoju...

NA NA

NA   NA portretas
geriau jau parašytu ,_____norit pinigų , eikit dirbti ,o ne trūksta darbuotojų ,mokėkit adekvačius atlyginimus ir netrūks darbo jėgos ,,,sėkmės ,kodėl dykaduonių netrūksta seime ,,,,,

Galerijos

Daugiau straipsnių