Antausis netingintiems senoliams: už velykinius atributus – 15 eurų

Portalo skaitytojas Modestas Kalinauskas prieš šventes itin pasigedo tautiečių žmogiškumo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ vyras pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota niūri netinginčių tautiečių kasdienybė.

Šiauliuose esančioje centrinėje „Dvaro“ turgavietėje senoliai, prekiavę velykine atributika, už pusmetrį prekystalio turėjo atseikėti 15 eurų. „Kur teisybė?, – klausė pasipiktinęs vyras. – Salėje už visą stalą, ant kurio išrikiuotos parduodamos ūkinės prekės ar kitos perparduodamos prekės, teprašo 1 euro, o parduodant su Velykomis susijus atributus kaina šokteli 15 kartų ir dar plotą skiria mažesnį.“

Vyrui pagailo ne tik kitų garbaus amžiaus žmonių, bet ir savo mamos. 70 - metė moteris nusprendė prisidurti prie gaunamos pensijos – dvi savaites sprogdino berželių šakeles, miške rinko samanas ir jas namuose ruošė, vėliau margino kiaušinius – ir nutarė tai parduoti. „Man ypač pagailo mamos, kuri šeštadienį prastovėjusi turguje nuo 7 iki 14 val., susirinko apie 50 eurų, iš kurių dar teko 15 eurų atiduoti. O juk kai kurios močiutės siūlė dar mažiau šventinių atributų – vos kelias pumpurais pasidabinusias šakeles, už kurias prašė po 50 euro centų, ir keliolika margintų kiaušinių“, – vyras patikino, kad labiausiai žmonės graibstė gamtos žalumynus, margučius bei svogūnų lukštus, kurie buvo skirti marginti kiaušiniams. 

Paklaustas, ar kreipėsi į atsakingas institucijas dėl neteisybės, vyras tik numojo ranka – nėra prasmės. „Vos pradėjus filmuoti, pradėjo grasinti iškviesti apsaugos darbuotojus. Kokia čia privati teritorija – čia juk turgus. Ši situacija – tikras reketas“, – apgailestavo vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas  portretas
Niekšai. Prie rusų daugiau teisybės buvo nei dabar. Valdininką pafasdindavai kad skusis į Maskvą, tai tas į kelnes pridedavo, o dabar kam pasiekusi. Viena partijos draugų ir giminių saika

Tai kad

Tai kad portretas
ne visai idiotų šalis. Greičiau jau idiotų valdoma šalis.

Reziumė

Reziumė portretas
LIETUVA IDIOTŲ ŠALIS...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių