Apie atleidimą grupėmis šiemet įspėta žymiai mažiau darbuotojų

Lietuvoje apie planuojamą atleidimą grupėmis pirmąjį šių metų ketvirtį buvo įspėti 179 darbuotojai - 2,7 karto mažiau nei 2013-ųjų sausį-kovą, kai buvo pranešta apie numatomą 480 darbuotojų atleidimą.

Lietuvos darbo birža pranešė, kad šiemet per tris mėnesius gauti 7 pranešimai apie numatomą darbuotojų atleidimą grupėmis - 3 pranešimais mažiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Vien tik kovą buvo gauti 4 pranešimai apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą ir įspėta 120 darbuotojų, arba trečdaliu daugiau nei 2013 metų kovą, kai buvo įspėta 90 darbuotojų.
Po vieną pranešimą apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus gavo Vilniaus, Šiaulių, Tauragės ir Kauno teritorinės darbo biržos.

Pranešimai apie grupės darbuotojų atleidimus gauti iš aplinkos kontrolės (įspėti 47 darbuotojai), pagrindinio ugdymo (13 darbuotojų), statybos (38 darbuotojai) ir mažmeninės prekybos (22 darbuotojai) sektoriaus įmonių.

Pirmaisiais dviem atvejais atleidimo priežastys buvo struktūriniai pertvarkymai, kitais dviem atvejais - įmonių bankrotai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algisss

algisss portretas
O pa mus TEO meta iš darbo kas antrą mėnesį.Ir taip jau 5 metai ,biški kraujo spaudimą pakelia.Sako labai pakyla darbo našumas mėnesiui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių