Apklausa: draudimą parduotuvėms dirbti sekmadieniais palaiko tik ketvirtadalis žmonių

  • Teksto dydis:

Didžioji dalis šalies gyventojų sekmadieniais lankosi parduotuvėse, o draudimą joms dirbti sekmadieniais ir per šventes palaiko tik ketvirtadalis žmonių, rodo rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos užsakymu atlikta apklausa rodo, kad dabar sekmadieniais parduotuvėse lankosi 72 proc. pirkėjų, o 23 proc. jų apsipirkimui sekmadienį teikia prioritetą, palyginti su kitomis dienomis.

„Matome, kad turintys didelę perkamąją galią parduotuvėse sekmadieniais lankosi dažniau. Šią žmonių grupę parduotuvių laiko ribojimas paleistų žymiau daugiau“, – šią savaitę pristatydamas apklausos rezultatus, sakė konsultacijų įmonės „Estep“ analitikas Titas Budreika.

Dažnai – 2–4 sekmadienius per mėnesį parduotuvėse lankosi 46 proc. pirkėjų, tačiau jaunimo iki 29 metų ir pirkėjų su aukštuoju išsilavinimu grupėse ši dalis siekia atitinkamai 58 proc. ir 55 procentus. Dažnai sekmadieniais apsiperka ir didesnes kaip 600 eurų pajamas gaunantys pirkėjai (58 proc.) bei Vilniaus gyventojai (67 proc.).

Dažniausiai sekmadieniais neapsiperka pensininkai (45 proc.), bedarbiai (33 proc.), namų šeimininkės (27 proc.), taip pat kaimo žmonės (38 proc.) ir gaunantieji iki 200 eurų pajamų (35 proc.).

65 proc. apklausos dalyvių teigia, kad parduotuvės sekmadieniais ir švenčių dienomis turėtų dirbti – su nedideliais apribojimais ar be jų. 25 proc. apklaustųjų pritaria, kad šiomis dienomis parduotuvės nedirbtų. Didžioji dauguma (80 proc. ir daugiau) žmonių mano, kad parduotuvės turėtų nedirbti per Naujuosius metus, Kalėdas ir Velykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kasininkės - nekvalifikuota profesija, geriau savaitgaliais leiskim policininkams ilsėtis - jie juk aukštąsias mokyklas baigė. Dar reikia ir gaisrines savaitgaliais uždaryt - gaisrininkų darbas nuolatos įtemptas, jiems savaitgaliais su šeima pailsėt tiesiog privalu. Na o tie pergyvenantys dėl savaitgaliais 'VARGSTANČIŲ' kasininkių PIRMA turi viešai pasižadėt savaitgaliais nesusirgt, nes ir gydytojai visi (pagal juos) turi namuose ilsėtis.

:;(

:;( portretas
Nieks nemate, tos apklausos, nes Maxima tarp savu prasuko :) Kazkokie paistalai is teliko eina, kazkokius mokescius Lietuva praras... as del to kad kasininkes pailses sekmadieni, valgyti maziau nezadu!

Anonimas

Anonimas portretas
Bet manes niekas neklause?..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių