Apklausa: lietuviai linkę atostogauti ir rudenį, bet neturi tam lėšų

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjęs šaltasis sezonas skatina Lietuvos gyventojus dairytis į šiltesnius kraštus. Tačiau suskaičiavę būsimas išlaidas ir įvertinę savąjį biudžetą, dauguma tautiečių lieka poilsiauti namuose. Tokias tendencijas atskleidė visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“.

Tyrimo duomenys rodo, kad didžiausia apklaustųjų dalis (23 proc.) atostogas rudenį paskyrė laisvam laikui namuose. Kiek daugiau nei dešimtadalis apklaustųjų per atostogas ilsėjosi sodybose, o 7 proc. rudens metu atostogavo Lietuvoje prie jūros ar kitame šalies kurorte.

Ilsėtis į užsienio kurortus buvo išvykę 11 proc., o 4 proc. respondentų keliavo į užsienį pas gimines ar pažįstamus.

Dauguma – net trys iš keturių – apklaustų Lietuvos gyventojų šiais metais jau išnaudojo visas atostogas, tad rudenį pasitiko be poilsio, o kita dalis apklaustųjų pažymėjo, kad nors ir turi neišnaudotų poilsio dienų, ilsėtis šaltuoju laikotarpiu neketina.

Apklausa taip pat atskleidė, kad šiais metais neatostogavo ir neketina atostogauti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, taip pat respondentai, neturintys vidurinio išsilavinimo, mažiausias šeimos pajamas per mėnesį (iki 600 eurų) gaunantys asmenys, pensininkai, bedarbiai ir namų šeimininkės. Atostogų planus šį rudenį į šalį turėjo atidėti ir jaunimas iki 30 metų.

Tuo tarpu uždirbantys didesnes pajamas poilsiauti rinkosi svetur. Užsienį, kaip geriausią vietą atostogoms, pasirinko jaunesni nei 50 metų, miestų gyventojai, respondentai su aukštesniu nei viduriniu išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 1000 eurų), dirbantys respondentai.

Rudens poilsį Lietuvoje prie jūros ar kitose šalies vietose – jei turėtų pakankamai pinigų – pasirinktų vyresni nei 50 metų žmonės, didmiesčių gyventojai, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), taip pat ir pensininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių