Siūlo Lietuvoje įvesti tvarką kaip Singapūre

  • Teksto dydis:

„Kodėl Singapūre nėra bedarbių? Nes nėra pašalpų – visi dirba, antraip juk neturės ką valgyti, kur gyventi. O Lietuvoje žmonės kažko laukia, „gręžia“ tėvus, ir svaigsta apie svajonių darbus, kurių jie niekada negaus.

Singapūre sakytų: tau aštuoniolika, eik, gyvenk. Laikas taip elgtis ir Lietuvoje“, –  įsitikinęs psichologas Tomas Lagūnavičius, teigiantis, kad Lietuvoje visa pašalpininkų armija gyvena tvarkingai mokesčius mokančių piliečių sąskaita.

LRT pokalbių laidos „Svarbios detalės“ studijoje  pusmetį nedirbanti Anželika Blukova garsiajam oponentui mėgino paaiškinti, kad jai pašalpa gyvybiškai būtina, mat mergina nori pasiruošti naujam naminių muilų gamybos verslui. Bet psichologo tai neįtikino.

Desertų karalius Ali Gadžijevas taip pat neslėpė, kad šiais laikais, kai Lietuvoje gyvena daugiau nei ketvirtis milijono bedarbių, rasti gerų darbuotojų verslininkui labai sunku.

„Madingas Vilniaus jaunimas ateina be patirties ir žinių, o reikalauja iškart daug. Mielai samdyčiau vyresnius žmones, nes keliaudamas matau pilna tokių pavyzdžių jaukiose užsienio kavinukėse. Ten visiškai normalu, kad žmogus visą gyvenimą dirba aptarnavimo srityje, tai nėra laikina profesija, skirta vasarojantiems studentams. Deja, pas mus vyresnioji karta tiesiog bijo reaguoti į panašius skelbimus“, – patirtimi dalinosi A. Gadžijevas, kuriam paprieštaravo vienas žinomiausių Lietuvos verslininkų Ilja Laursas, pastebintis, kad nepasitikėjimas savimi nesvetimas ir jaunimui.

Ar išties lietuviai – pašalpininkų ir tinginių tauta? Atsakymai jau šį vakarą, 21:20 val. LRT pokalbių laidoje „Svarbios detalės”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balade apie lagunaviciu

balade apie lagunaviciu portretas
tomukas dar ir rezisura pabaige, o spektakliai jo kokie???profaniska katastrofa...jis pats atrankas organizavo į sekretorės darbo vietą. Guli sofoj savim patenkintas pavianas, komandas dalina. o lopas iš snukio...ir elgesys debiliskas. da koks jis psichologas....pats ar supervizorių turi. Tai tegu ir valina pats į tą Singapūrą, gal "patiks" tenykščiams jo liguisti "post procesiniai" spektakliai psichologas, kuriam psichoanalitikas nepamaišytų, nes su galva tokiam netvarkoj

Kas tas Lagunavicius

Kas tas Lagunavicius portretas
kad nurodinetų kam kiek mokėti, kam kur ir už kiek dirbti.Pats matai persidirbęs,matosi iš išvaizdos. Didelius mokslus baigė, vaikšto po darželius skaito nesąmoningas paskaitas,kas antrame žodyje keiksmažodis šlykštu net žiūrėti ir klausytis. Štai kokie žmonės moko dirbti pedagogus. Kaži kiek jis jau sumokėjo tų mokesčių.

Taip manyk ir toliau

Taip manyk ir toliau portretas
o mano patirtis rodo atvirkščiai. Dirbti moku ir noriu, turiu porą diplomų, bet darbo arba nesiūlo (amželis, matai, jau apie pusšimtį, o darbdaviams reikia dvidešimtmečių, pageidautina su dešimties metų patirtimi - kur jie tokių randa nežinau), arba siūlo dirbti už ačiū. O ačiū aš ir be darbo sau galiu pasisakyt.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių