Ar seneliams priklauso vaiko pinigai?

Jei tėvai išvykę į užsienį, o atžalą prižiūri seneliai, tėvai turi pateikti įgaliojimą dėl išmokų vaikui skyrimo. Taip sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėja Svetlana Kulpina.

„Norėčiau sužinoti apie vaiko pinigus. Tėvai laikinai yra išvykę į užsienį, o vaikas gyvena pas senelius. Prašome paaiškinti, ar jiems priklauso pinigėliai. Jei priklauso, kaip susitvarkyti dokumentus?“, – teiraujasi LRT RADIJO klausytoja.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėjos S. Kulpinos, dėl išmokos vaikui turi kreiptis tie asmenys, kuriems priklauso globa pagal Civilinio kodekso numatytą tvarką.

„Jei tėvai išvyksta dirbti į užsienį, išmoką vaikui skiria ta valstybė, kurioje tėvai dirba. Jei atžalą prižiūri seneliai, tačiau vaiko tėvai dirba Europos Sąjungos (toliau – ES) šalyje, jie turėtų kreiptis dėl išmokos į tą valstybę, kurioje vykdo darbinę veiklą. Tik tada, jei toje šalyje išmoka vaikui nepriklausytų, būtų galima kreiptis į Lietuvą. Tačiau pirmiausia Lietuva pateikia prašymą į tėvų darbo valstybę ir sužino, ar gaunama šeimos išmoka“, – atsako specialistė.

Piniginės paramos skyriaus vedėja S. Kulpina priduria, kad kai kuriose ES priklausančiose tėvų darbo šalyse vaiko pinigai mažesni nei Lietuvoje, todėl Lietuva mokėtų priedą prie gaunamos išmokos.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaiSeneliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kas dar per išradimas

kas dar per išradimas   portretas
kokie dar pinigai pats lansberginis užšaldė visus rublius sutaupytus senoliu o dabar iškapstyt nori dar viena išradima o kur darbo stažo nubraukta jiem buvo nuo tų laikų kas tai patyrė mane supras

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip nenumirti nuo bado? Keltis atlyginimus, ir, to dėka - pensijas. Darbuotojai randa naujus būdus dėrėtis dėl didesnės algos. "Kai darbo santykiai dabar taip liberalizuoti, kaip dabar Lietuvoje, ir profsąjungos bei kitos darbuotojų organizacijos yra darbdavių kišenėje ir bijo Skvernelio pykčio, ką daryti dirbantiesiems? Dirbantieji susitaria didelėse grupėse internete ir išeina streikuoti, net neturėdami teisės streikams ir nepaisydami profsąjungų nuomonės. Kai streikuojančių darbutojų yra tiek daug, ir nėra jų centrinės valdžios, tai ir nubausti nėra ką. Rezultatai neblogi. Darbadaviai kelia atlyginimus.

Kęstas

Kęstas portretas
Taip padarė mokytojai Vakarų Virdžinijoje, Amerikoje. Algas jiems pakėlė net penkiais procentais. Išvada paprasta: jeigu nėra tvarkos, padedančios išspręsti konfliktus darbe, tai darbuotojai priversti veikti betvarkėje. Aišku, valdžiai ir darbdaviams toks chaosas yra sunkesnė situacija. Bet jie patys ją sukūrė, suardydami senosios tvarkos likučius." Beje, perduokite nuoširdžiausius linkėjimus Skverneliui. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių