A. Armonaitė nepritaria Prezidentūros siūlymui: prekyba turėtų atsiverti visur vienu metu

Vyriausybei trečiadienį ketinant svarstyti visų likusių parduotuvių atvėrimą, ekonomikos ir inovacijų ministrė sako, kad jos visoje Lietuvoje turėtų atsiverti vienu metu, o ne skirtingai, kaip siūlo Prezidentūra.

„Šiandien Vyriausybėje ant stalo bus prekybininkų ir iš esmės visos prekybos sugrąžinimo į veiklą klausimas. Tikiuosi, kad priimsime šį sprendimą, nes daug kas jau yra sugrįžęs į veiklą, daug laiko prekybininkai – ar prekybos centrai, ar parduotuvės, kurios neturi įėjimo iš lauko pusės – neveikia, tai tikimės, kad saugiai jau bus galima nuo balandžio 12 dienos dirbti“, – trečiadienį LRT radijui sakė Aušrinė Armonaitė.

Jos teigimu, panaikinus judėjimo tarp jų ribojimus diferencijuoti parduotuvių atidarymą pagal savivaldybes nebūtų prasminga.

„Baigiant galioti judėjimo ribojimams tarp savivaldybių, tai reiškia, kad visoje Lietuvoje gali atsitikti taip, kad bus panaši situacija. Tikiuosi, kad mums pavyks universaliai priimti sprendimą dėl prekybos, kad galima būtų veikti visoje Lietuvoje, nes savivaldybių testavimo, vakcinavimo pastangos yra labai skirtingos. Jeigu savivaldybėje, kuri mažiau testuoja, situacija gali atrodyti geresnė, nebūtinai ji iš tikrųjų yra geresnė. Todėl reikėtų nacionalinio sprendimo“, – sakė A. Armonaitė.

Prezidentūros atstovai siūlo diskutuoti, kad prekybos ribojimai galėtų būti diferencijuojami savivaldybėse pagal sergamumo rodiklius.

Praėjusią savaitę Vyriausybė pranešė, kad nuo balandžio 12 dienos svarsto atidaryti visą prekybą, įskaitant didžiųjų prekybos centrų ne maisto parduotuves, neturinčias atskiro įėjimo iš lauko.

Šiuo metu gali veikti tik dalis parduotuvių – kovo pradžioje leista dirbti visoms parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko, tačiau toliau draudžiama parduotuvių, esančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla. Kai kurios jų vis dėlto įsirengė įėjimus iš lauko ir veikia. 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį teigė, kad Vyriausybė taip pat svarstys sprendimus, susijusius su sporto, laisvalaikio ir kultūros sritimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius  portretas
Tie debilai nezino kur kieno kompetencija.

Kliošas

Kliošas portretas
Jūs vaikeliai nepagalvojote kad iš aptarnavimo sferos neįmanoma išgyventi. Ką jūs ten tose parduotuvėse randate? Aš į jokias parduot.neinu tik maistą perku kai kurį jose. Viską perku tik internetu.

D

D portretas
Džiudrėk savo iškrypelius pardotuvės tau nepriklauso
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių