Artėjant šildymo sezonui grėsmingai pučiasi biokuro kaina

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas pirmadienį susitinka su Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos atstovais.

Kaip Eltai teigė ministro atstovė Aurelija Vernickaitė, susitikime bus aptarta biokuro rinkos situacija.

„Ieškoma sprendimų, kurie leistų užtikrinti konkurencingumą biokuro rinkoje“, - sakė A. Vernickaitė.

Liepą Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija išplatino pranešimą, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl grėsmingai pradėjusios didėti biokuro kainos. Pranešime sakoma, kad biokuro kainų augimo tempai kelia nerimą visiems Lietuvos šilumos tiekėjams.

Asociacija prognozuoja, kad 2018-2019 m. šildymo sezono metu, nepasikeitus situacijai, šilumos kainos gyventojams išaugs.

Asociacija pažymi, kad centralizuotas aprūpinimas šiluma lemia ne tik daugumos gyventojų komunalines išlaidas, bet ir biudžetinių įstaigų išlaikymo kaštus, socialinės paramos apimtis. Įvertinant, kad Lietuvos centralizuotas šilumos tiekimo (CŠT) sektorius šilumos gamybai naudoja beveik 70 proc. biologinio kuro, o pradėjus veikti naujai Vilniaus kogeneracinei elektrinei, kitoms dabar statomoms katilinėms bei atsižvelgus į ambicingus Nacionalinės energetikos strategijos tikslus, kad šis poreikis dar išaugs, biokuro įsigijimo sąlygos tampa labai aktualiu faktoriumi, lemiančiu galutines šilumos kainas vartotojams.

Šilumos tiekėjai atkreipia dėmesį ir į tai, kad šių metų vasarą sumažėjo biokuro pasiūla. Biokuro tiekėjai pastaruoju metu biržoje BALTPOOL nepasiūlo viso šilumos tiekimo įmonėms reikiamo biokuro kiekio.

Nepriklausomų šilumos gamintojų asociacijos duomenimis, biokuro kaina pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su pernai pirmuoju pusmečiu, vidutiniškai augo 22 proc.


Šiame straipsnyje: biokuraskainašildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...ęmedžius baigia išpjauti ar dar ne visus išpjovė? ...kad brangsta

...

... portretas
Kažkada pereidinėjom prie bepopierinės technologijos, vieną medelį išsaugot norėjom, dabar juos tūkstančiais deginam... aišku, kad to biokuro' ima trūkt, visa ta 'biokuro jėgainių' statyba tebuvo SIAUBINGA AFERA, pasmerkta nuo pat pradžių.

nejuokinkite

nejuokinkite portretas
negazdinkite su kaina ,atsisakisim sildyma ,mes irgi turim kuom jus pagazdinti ,visas namas atsisako centrinio sildymo rasom dokumentus ,taip kad ne tas amzius mumis durniais laikyti ,mes be jusu apsieisim ,bet ka jus darysit be musu lesu,o cia jusu klausimas,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių