Artėjant Velykoms, prekybininkai fiksuoja augančius kiaušinių pardavimus

  • Teksto dydis:

Iki Velykų likus mažau nei savaitei, prekybininkai pajuto augančius kiaušinių pardavimus, o paskutinėmis dienomis tikisi sparčiausio jų augimo.

Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės, tendencija, kad prieš pat Velykas kiaušinių pardavimai suintensyvėja, ryški jau ne vienus metus.

„Praėjusiais metais taip pat turėjome tokią situaciją: kiaušinių paklausa ėmė didėti likus trims savaitėms iki šventės, o Velykų savaitę pardavimai augo 50 proc.“, - pranešime spaudai cituojama B. Čaikauskaitė.

Jos teigimu, įprastai prekybos tinklo parduotuvių asortimente dominuoja kiaušiniai rudu lukštu, tačiau, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, šventiniu laikotarpiu parduotuvėse pasirodo ir balto lukšto kiaušiniai, kuriuos dažnas renkasi marginimui.

„Baltus kiaušinius galima įsigyti tik velykiniu laikotarpiu. Vis tik pagal ankstesnių metų pardavimus galima teigti, jog daugiausiai nuperkama trečiu numeriu pažymėtų kiaušinių rudu lukštu - jie sudaro 86,6 proc. visų kiaušinių pardavimų. Taip pat šokteli ant kraiko laikomų vištų kiaušinių pardavimai. Tuo tarpu ekologiškų ir laisvai laikomų kiaušinių paklausa suintensyvėja, tačiau auga nesmarkiai“, - sakė „Iki“ atstovė.

Ji pažymėjo, kad prieš Velykas stebimas ir mažesnių, tačiau savo lukšto margumu įdomesnių - putpelių - kiaušinių populiarumas, kurie, lyginant su kitais mėnesiais, išauga beveik dvigubai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai keista

labai keista portretas
Nu jo labai keista
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių